Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere

Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere
Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere

Oricat de mult ai avea tu grija de ochii tai, uneori te poti trezi cu pungi sub ochi, ori din lipsa de somn, ori din lipsa de apa, ori alte motive.

Pungile sub ochi sunt destul de frecvente in randul femeilor, in special in randul celor trecute de 30 de ani. Acestea apar din mai multe motive, printre care cele mai importante sunt somnul insuficient ori de calitate slaba, cat si hidratarea necorespunzatoare. Indiferent de cauza acestora, iti vei dori sa minimizezi efectul si, din fericire, exista remedii naturale la care poti apela, facute in casa. In aceasta categorie se incadreaza tratamentul de aplicare a castravetilor, care este foarte bine cunoscut.

Feliile racoritoare de castraveti au fost dintotdeauna parte din tratamentele de infrumusetare. Avem pentru tine un truc foarte util care sa te ajute sa scapi de pungile sub ochi, folosind aceste legume intens hidratante si racoritoare.

Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere
Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere[Sursa foto: PixaBay]

Cum reduci pungile de sub ochi folosind castravetii

Castravetii reprezinta intrumentele perfecte pentru dezumflarea ochilor. Iata cum sa procedezi. Alege un castravete mare, spala-l si taie-l pe jumatate.

Pune apoi ambele jumatati in congelator si lasa-le acolo peste noapte. Cand simti ca ai ochii umflati, de obicei dimineata, ia ambelejumatati de castravete si maseaza zonna de sub ochi. Foloseste miscari delicate si presiune usoara si maseaza de jos in sus si de la interior catre exterior. Pentru a avea un efect tonifiant si racoritor, poti masa intreaga fata cu jumatatile congelate de castravete.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere
Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere[Sursa foto: PixaBay]

De ce funtioneaza acest truc

Acest truc functioneaza cu adevarat in primul rand deoarece castravetii sunt foarte hidratanti si iti ofera o senzatie de racorire si prospetime. Castravetele contine vitamina C si acid cafeic si ajuta la calmarea pielii. In plus, temperatura scazuta ajuta la reducerea zonelor umflate din jurul ochilor. Gheata este un vasoconstrictor, adica are un rol in contractarea vaselor de sange de la nivelul pielii, reducand inflamatia de sub ochi.

Totusi, inainte de a aseza castravetii in zona sensibila a ochilor, acestia trebuie lasati sa se dezghete putin. Temperatura mult prea scazuta provoaca un soc la nivelul pielii si poate produce spargerea unor vase capilare subtiri. Ar fi bine sa astepti cateva minute pana ce castravetii s-au dezghetat putin, astfel incat sa nu fie extrem de reci la suprafata pielii.

Citeste si: CITEȘTE: Beneficiile argilei pentru ten. 5 măști de față pe care le poți face acasă

Citeste si: Uleiul de ricin si beneficiile sale pentru frumusete

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies