Cu ce se albește cada. Care este secretul?

Soluție curățat cada de fontă
Cu ce se curăță cada de fontă

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când cureți baia. Cu ce se albește cada și de ce soluții ai nevoie pentru ca baia să strălucească de curățenie.

Dintre toate obiectele sanitare din baie, cada este cea care le dă cele mai mari bătăi de cap gospodinelor. Se pătează extrem de ușor, se poate înfunda, așa că este nevoie de o atenție specială pentru curățarea ei.

Din fericire, există mai multe soluții pentru ca baia ta să fie imaculată, iar cada să fie mereu albă și să strălucească de curățenie.

Iată câteva trucuri pentru a albi cada, cu soluții pe care le ai deja în casă.

Cu ce se albește cada
Cu ce se albește cada în câteva minute[Sursa foto: PixaBay]

După cum bine știi, cele mai multe dintre soluțiile care se găsesc în magazine pentru curățarea băii conțin substanțe iritante pentru ochi, dar și pentru căile respiratorii și pentru mâini. De aceea, multe persoane preferă soluțiile naturale pentru a curăța cada în doar câteva minute.

Din cauza săpunului, a sării de baie, a bombelor de baie ori a gelului de duș, cada se poate păta și își poate pierde strălucirea.

De aceea, este nevoie să iei măsuri rapide în acest sens.

Înainte de a începe să îți cureți cada, trebuie să iei în calcul tipul de cadă pe care o ai și să folosești substanțele potrivite, pentru a nu o distruge. Dacă ai o cadă din material acrilic, aceasta nu se poate curăța cu substanșe sau cu bureți abrazivi.

În schimb, dacă ai în baie o cadă din fontă, atunci trebuie să știi că nu trebuie să folosești prea des substanțe acide, deoarece riști să îi deteriorezi smalțul.

Specialiștii în curățenie recomandă detergenții sub formă de pudră ori bicarbonatul de sodiu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cu ce se albește cada

Prima soluție pentru a curăța cada din baie:

Ai nevoie de: 200 de grame de sare marină fină, 100 de grame de bicarbonat de sofiu, 200 de grame de mălai și 50 de ml de apă.

Prepară o pastă din aceste ingredinete. Cu o lavetă, freacă ușor pe toată suprafața căzii și lasă să acționeze 1- 2 ore. Clătește apoi cu apă călduță. Pe lângă faptul că întreaga cadă va străluci de curățenie, acest amestec va albi cada.

Casa patata
Cu ce cureti cada patata[Sursa foto: PixaBay]

Curățare cadă fontă

Oțetul este un alt ingredient popular atunci când vine vorba de curățarea băii. Se poate prepara o soluție de apă și oțet, în cantități egale, care se pune într-o sticlă cu pulverizator.

Această soluție ajută la îndepărtarea petelor din cadă, dar și a substanțelor hidratante din săpun sau gelul de duș. Dacă îți dorești o curățare mai profundă, pune bicarbonat de sodiu în cadă și folosește sticla cu pulverizator. Lasă să acționeze timp de câteva minute și clătește cu apă călduță.

Curatare cada fonta
Cum cureti cada de fonta[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se spală mucegaiul

Clorul este una dintre cele mai populare ingrediente pentru albirea căzii, mai ales dacă este vorba despre o cadă din fontă. Acesta îi oferă luciu și o albește în numai câteva minute și acționează ca dezinfectant. Folosește mănuși și mască în timp ce cureți baie și ai grijă să aerisești bine încăperea. În plus, în niciun caz nu trebuie să amesteci clorul cu alte substanțe, deoarece vei crea vapori toxici care pot fi fatali pentru tine sau pentru animalele de companie.

Citeste si: CITEȘTE: 8 Trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Și amoniacul este extrem de popular pentru curățarea căzii, mai ales dacă este vorba despre o cadă din acril. Pulverizează pe toată suprafața căzii un amestec de amoniac cu apă, lasă să acționeze timp de câteva minute și clătește bine cu apă caldă. De asemenea, nu uita că în timp ce faci curățenie în baie, trebuie să aerisești foarte bine.

Lămâie și bicarbonat de sodiu. Este una dintre cele mai populare soluții naturale pentru a curăța baia. Această soluție poate fi folosită și pentru chiuvetă, dar și pentru vasul de toaletă. Prepară o pastă din zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu, de consistența pastei de dinți și freacă ușor cu un burete zonele din baie afectate de pete. Lasă să acționeze timp de câteva minute și clătește bine.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cu ce se albesc rufele îngălbenite. Ingredientul se află chiar în bucătăria ta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Bicarbonatul de sodiu si minunile pe care le face pentru ten

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies