Nu se ține întotdeauna cont de alimentele pe care le consumăm și mai ales de modul în care le combinăm. Pentru o digestie bună, ar trebui să se evite cât se poate de mult combinațiile greșite.
Odată cu o alimentație bună, vitaminele, mineralele și antioxidanții vor ajuta la formarea unei digestii bune. În plus, poate ajuta la un proces de slăbire eficientă.
Citeste si: CITEȘTE: cu ce se mănâncă puiul
Lucruri pe care trebuie să le știi despre digestie
Trebuie să ținem cont de timpul pe care îl acordăm pentru digestie, de mediul digestie acido-bazic, dar și de încercarea de a-ți mobiliza energia cât de bine poți, pentru a
Acest tip de digestie diferă în funcție de ce aliment alegem să consumăm. Pot apărea probleme ale acidității, fermentației și a putrefacției, în momentul în care alegem să combinăm anumite alimente care au un proces de digerare diferit.
Digestia fructelor poate să dureze între 30 și 60 de minute, în timp ce digestia semințelor, a legumelor și a cerealelor, poate să dureze până la 2 ore.
Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii ai voie să mănânci pe zi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Principiul combinării alimentelor
Pentru a asimila mai bine nutrienții, se recomandă să nu se consume prea multe tipuri diferite de alimente în timpul unei mese. Modul în care alegem să ținem o dietă, poate să difere de la o persoană la alta, pentru că organismul fiecărei persoane în parte reacționează diferit.
Dacă alegem să avem o alimentație potrivită, vor apărea și beneficiile.
Unul dintre ele este că nu vom mai simți oboseală imediat ce ne hrănim. Ceea ce înseamnă că alimentele pe care le-am consumat sunt unele corecte, care nu au nevoie de un timp îndelungat pentru a se digera.Nu trebuie să uităm de nevoile corpului nostru. Asta înseamnă că nu trebuie să mâncăm pentru a ajunge la acea sațietate sau până ne simțim noi confortabil din punct de vedere personal, cu toată cantitatea pe care am consumat-o, pentru că acest lucru este departe de principiul menționat.
O altă caracteristică a unei alimentații greșite ține de supraîncărcarea organismului cu anumite toxine. Această supraîncărcare constă în pesticidele care se regăsesc în produsele alimentare prelucrate, alimentele semiprocesate sau combinării unor alimente greșite.
Supraîncărcarea poate duce la diabet, probleme circulatorii, inflamații, supraponderalitate și anumite boli (metabolice, ale pielii și degenerative). Acestea sunt posibile și din cauza carențelor care se formează în lipsa unei alimentații care conține legume proaspete, din cauza gătitului inadecvat care nu prepară bine alimentele sau a unui aport deloc echilibrat de grăsimi.
Citeste si: CITEȘTE: Câte MIGDALE ai voie să mănânci pe zi
Combinații de alimente care te vor ajuta să slăbești
Proteinele și alimentele cu amidon în combinație cu legumele sau fructele, sunt cele pe care le puteți consuma. În plus, și legumele cu fructele și leguminoasele reprezintă o combinație bună. Iar o altă variantă este cea a amidonului cu legumele și fructele.
Din cauza unei digestii greșite, apare și lipsa de energie în organism. Prin urmare, se recomandă următorul mod de hrănire:
O masă care să conțină o cruditate, un aliment care să conțină amidon și o legume preparată la aburi, cum ar fi: o salată mixtă cu orez brun și broccoli. Următoarea masă poate să fie alcătuită tot dintr-o cruditate, cu un aliment bogat în proteine și o legume preparată tot la aburi, precum: o salată verde, cu un file de pește și spanac.
Acestea au fost doar două recomandări de mese, dar dacă se vor respecta, vei avea o digestie potrivită. Digestie care poate să fie adaptată de la o persoană la alta, ținând cont de vârstă sa, gustul și capitalul său energetic.
Citeste si: CITEȘTE: Cura de slăbire cu PUFULEȚI. Slăbește 10 kg în 7 zile