Cu ce se curăță lavabila de pe gresie. Care este secretul?

vopsea lavabila
Cu ce se curăță lavabila de pe gresie. Care este secretul?

Cel mai fericit moment este când ai terminat de decorat casa, dar ce faci când observi că lavabila a ajuns pe suprafețele în care nu trebuia să ajungă?

Din cauza faptului că vopseaua lavabilă conține și câteva substanțe chimice specifice fiecărui tip în parte, după fiecare întrebuințare pentru care este realizată (antimucegai, antiumezeala etc.), durează mai mult dacă dorim să scăpăm de ea.

 

Îți recomandăm 5 moduri în care poți să scapi de vopseaua de pe gresie

Lavabila conține componente precum: liant, diverse materiale de umplutură, aditivi, apă și substanțe active.

Odată ce este aplicată, apa se evaporă, iar din cauza faptului că pe suprafața respectivă rămâne doar produsul acrilic, durează mai mult timp pentru a se îndepărta.

Diluant

Aceasta este cea mai bună metodă de a scăpa de vopseaua lavabilă de pe gresie. Prima dată se poate elimina excesul folosind șervețele sau lavete absorbante, iar după se adaugă treptat diluantul.

Alcool izopropilic

Aceasta este o altă variantă care se recomandă pentru îndepărtarea lavabilei de pe gresie. Pentru straturile mai mari se utilizează mai întâi un burete pentru a le curăța, iar apoi se toarnă alcoolul izopropilic.

vopsea lavabila antimucegai

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Oțet simplu sau oțet diluat în apă

Soluțiile preparate în casă nu dezamăgesc niciodată. Aceasta este o soluție foarte eficientă, pentru care vei avea nevoie doar de oțet, lămâie și sare grunjoasă. Acest amestec te va ajuta să scapi de lavabila care și-a lăsat amprentele în casa ta.

Săpun lichid sau detergent

În acest caz, poți utiliza fie o soluție diluată de săpun (săpun lichid de mâini), iar după cu ajutorul unei cârpe uscate, tot lichidul va fi absorbit și vei scăpa de

petele nedorite. Poți folosi și o cârpă înmuiată în apă caldă și detergent.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Aparat cu aburi

Dacă nu vrei să te mai complici cu diferite soluții sau metode, poți apela direct la un aparat cu aburi. Aceasta reprezintă cea mai bună modalitate pentru a curăța aceste pete de vopsea. Singurul lucru pe care trebuie a-l reții, este faptul că pata trebuie să fie umedă, pentru a

se lua, în caz contrar, nu va funcționa.

Cu ce se curata lavabila de pe gresie

Citeste si: CITEȘTE: Cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 ml

În cazul în care lavabila și-a făcut simțită prezența și în alte zone, îți sugerăm câteva moduri care te pot ajuta!

 

Scapă de lavabila de pe termopan

În cazul în care nu a trecut foarte mult timp de la aplicarea lavabilei, aceasta se poate lua foarte ușor dacă se află pe termopan. Poți utiliza o cârpă înmuiată în apă caldă și detergent. O altă variantă este reprezentată de uleiul de măsline sau cel de bebeluși.

Scapă de lavabila de pe lemn

Dacă ai un burete în casă, care are o parte abrazivă, ai tot ce îți trebuie! Folosește acea parte a buretelui pentru a scăpa de lavabilă. Dacă nu ai, poți folosi un șpaclu.

vopsea lavabila interior

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Scapă de lavabila de pe haine

În cazul hainelor, puteți utiliza diverse soluții naturale sau chimice, în funcție de mărimea și consistența petei existente. Apoi, fără nicio problemă, poți spăla normal haina.

Scapă de lavabila de pe mochetă sau covor

De această dată, se recomandă mai întâi folosirea unor șervețele sau lavete absorbante, cu ajutorul cărora se va extrage surplusul de vopsea. Apoi, tot ceea ce trebuie să faceți este să turnați diluant, începând din exteriorul petei de vopsea.

Dacă totuși nu a ieșit după utilizarea acestei metode, puteți încerca și să îmbibați pata în glicerină, până se înmoaie. O puteți lăsa așa peste noapte.

vopsea lavabila curatare

Citeste si: Amenajarea holului de apartament- 6 idei practice

 

Pentru a evita tot acest deranj, data viitoare când ai intenția să-ți renovezi casa, îți poți achiziționa câteva folii de plastic cu ajutorul cărora poți acoperi parchetul, mobila sau alte zone în care nu îți dorești să ajungă vopseaua. 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cum îl ajută Mihai Trăistariu pe fratele care i-a incendiat casa: "Știți că nu are o situație prea bună"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies