Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!
Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!

Un par sanatos poate fi influentat de produsele cosmetice pe care le folosesti insa mai importanta este alimentatia adoptata.

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta! Un par sanatos poate fi influentat de produsele cosmetice pe care le folosesti insa mai importanta este alimentatia adoptata. Pasul firesc pe care ar trebui s ail faci este sa iti selectezi nutrientii cu care iti hranesti corpuul. In vederea stimularii cresterii parului ai nevoie de cativa nutrienti importanti pe care sa ii incluzi zilnic in dieta ta.

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!
Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta![Sursa foto: PixaBay]

Proteine

Parul tau este format din proteina keratina. Aceasta este mai departe formata dinntr-un amestec unic de aminoacizi precum cisteina, prolina si glicina. Daca vrei sa te asiguri ca ai parte de necesarul complet de aminoacizi, atunci ar trebui sa consmui carne de pasare, carne slaba si peste, dar si mazare, linte, ovaz si fasole. Poti inclusiv sa incerci suplimente cu proteine, precum cele cu colagen.

Parul nu contine colagen, asa cum se intampla la piele, insa peptidele de colagen pot furniza mai multi aminoacizi care pot fi convertiti in keratina pentru foliculi sanatosi. In plus, colagenul protejeaza sanatatea scalpului.

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!
Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Vitamina B

Vitamin B inseamna in esenta ei biotina si niacin.

Acestea sustin cresterea parului, prin stimularea producerii energiei celulare si impiedicand formarea radicalilor liberi. Biotina sprijina inclusive productia de keratina. Deficienta de biotina favorizeaza ruperea si caderea firelor de par. Poti creste aportul in corp daca alegi sa consume carne, in special organe, peste, dar si oua, seminte, nuci, broccoli, spanac, cartofi dulci.

Citeste si: Ceaiul bogat în minerale care stimulează creșterea părului

Vitamina D

Vitamina D este o vitamin liposolubila necesara pentru aparitia si sustinerea cresterii foliculilor de par. Persoanele care au un nivel redus de vitamin D au un par mai putin sanatos. Vitamina D poate fi procurata din alimente precum ciuperci, macrou, somon, ulei de ficat de cod, sardine, oua. Varietatea alimentelor este atat de mare incat nu se poate sa nu gasesti alimente care sa fie pe gustul tau si, in acelasi timp, sa te ajute la obtinerea unui par frumos si sanatos.

Citeste si: CITEȘTE: Cum să stimulezi creșterea părului

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies