Cum să aranjezi hainele în dulap. 10 trucuri ca să ai mai mult spațiu

cum aranjezi hainele in dulap
Cum să aranjezi hainele în dulap. 10 trucuri ca să ai mai mult spațiu

Dacă sunteți o persoană care adoră shopping-ul sau aveți un loc de muncă la care trebuie să aveți o anumită ținută, sigur dulapul este plin de haine. Aflați 10 trucuri care vă vor oferi mai mult spațiu în dulap!

Cum se împăturesc hainele

Cămășile

Chiar dacă îți este mai ușor să împachetezi rapid cămășile și să le așezi unele peste altele în dulap, poți folosi o metodă de împăturire care te va ajuta să le găsești mult mai ușor atunci când vei avea nevoie de ele și totuși să fie cât de cât în regulă pentru a le purta.

Urmărește acești pași: apucă de o margine a cămășii și pliaz-o spre centru. Îndoaie apoi mâneca în spate (dacă este o cămașă cu mânecă scurtă) sau pliază mânecă de două ori și așaz-o pe marginea îndoită a cămășii (dacă este o cămașă cu mânecă lungă). Procesul se repetă și pentru cealaltă jumătate a cămășii. Următorul pas este să îndoi cămașa în două, aducând partea de sus (de la guler), spre tivul cămășii.

Va avea o formă dreptunghiulară. Apoi mai îndoaie încă o dată cămașa, pentru a o putea pune în poziție verticală în sertar. Și ai terminat!

Pantalonii

Folosind această metodă, îți vei aranja în poziție orizontală toate perechile de pantaloni, în dulap, iar totodată vei avea și mai mult spațiu. Astfel încât, te vei putea bucura de un număr mai mare de pantaloni care să încapă în același sertar.

Primul pas este să îndoi pantalonii în două, pentru ca un picior să fie așezat peste celălalt. Ține cont însă, ca buzunarele de la pantaloni  să rămână în exterior. Apoi îndoaie pantalonii de la mijloc (în lungime), aducând partea de jos a pantalonilor spre talie. Vei forma un dreptunghi. Iar nu în ultimul rând, împăturește în trei pantalonii și îi poți așeza direct în dulap.

cum aranjez tricourile in dulap

Citeste si: CITEȘTE: Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei

Șosetele

A venit timpul să nu mai pierdeți șosetele prin dulap sau prin casă, datorită acestei metode care vă ajută să aveți ordine și în ceea ce privesc șosetele.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Pentru început, vei așeza șosetele perpendicular (pentru a forma o cruce), apoi vei aduce vârful unei șosete deasupra, pentru a-l ascunde sub cealaltă șosetă. Împăturește și partea de sus a aceleiași șosete și repetă procesul și în cazul celeilalte șosete. Ambele capete ale șosetelor le vei ascunde în mijloc, astfel încât să rezulte un pătrat. Și asta este tot!

Puloverele

Știm deja că puloverele groase de iarnă ocupă majoritatea spațiului dintr-un dulap.

Datorită acestei metode, vei reuși să împachetezi puloverele cât mai compact pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Tot ceea ce trebuie să faci este să împăturești mânecile la spate, una peste alta, în sens paralel cu gulerul. Apoi îndoi ambele margini ale puloverului spre centru, însă la o mică distanță una de cealaltă. Ultimul pas este să îndoi puloverul la jumătate și ai terminat.

cum se impaturesc camasile

Citeste si: NOUTATE: Cu ce asortăm culoarea verde. Idei de ținute frumoase cu diverse nuanțe de verde

Cum aranjezi hainele în dulap ca să ai mai mult spațiu

Rulează tricourile

În loc să împăturești cum nimerești tricourile și să le așezi unele peste altele, mai bine poți folosi un truc. Alege să rulezi tricourile iar apoi să le așezi unul peste altul. Astfel, vei găsi mult mai ușor tricoul de care ai nevoie, în fiecare zi. În plus, nu vor mai fi nici atât de șifonate.

Așază vertical bluzele

Încearcă să-ți împăturești bluzele în pătrate mici, pentru ca mai apoi să le așezi în poziție verticală într-un sertar. Astfel, le vei găsi mult mai ușor pentru că jumătatea bluzei se va afla fix deasupra în fața ta. Poți de asemenea, să le sortezi în funcție de culori sau stil.

cum impaturesc mai bine hainele

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Asortarea culorilor în vestimentație. Cum să combini frumos culorile ținutelor tale

Folosește tuburi pentru accesorii

Sigur ai prin casă câteva recipiente rotunde sau asemănătoare cu niște tuburi. În loc să scapi de ele, mai bine le-ai putea folosi pentru a-ți organiza dulapul. Alege să pui în aceste tuburi accesoriile mici, precum: batistele, eșarfele sau curelele.

Folosește cutii din lemn

Te poți folosi cu ușurință și de cutiile din lemn care ți-au rămas de la pantofi sau alte achiziții, pentru a depozita lenjeria intimă sau alte obiecte de dimensiuni mici. Astfel, vei putea găsi mai ușor ceea ce ai nevoie și toate vor fi despărțite unele de celelalte.

organizator de haine

Citeste si: CITEŞTE: Stilul smart casual pentru femei. Exemple de ținute potrivite pentru orice ocazie

Umerașe pentru eșarfe

O altă modalitate de a așeza eșarfele poate să fie cu ajutorul unui umeraș. Alege să pui pe câte un umeraș aproximativ 4-5 eșarfe, în funcție de grosimea lor. Astfel, le vei găsi mai ușor după culoare și stil, pentru că vor fi expuse mai bine.

Organizator pentru haine

Poți apela și la un organizator de haine pe care să-l atașezi pe partea interioară a dulapului. Astfel, te vei bucura de această modalitate în cazul în care nu dispui de spațiu necesar în dulap. Îți poți organiza hainele și accesoriile  pe care urmează să le folosești, pentru a se afla la îndemâna ta.

cum fac mai mult spatiu a haine

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce este stilul vestimentar boho chic și cum poți să îl accesorizezi perfect



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cu ce se scot petele de vin roșu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies