Cu ce se curăță parchetul laminat. Care sunt pașii pentru întreținerea parchetului laminat

curatare parchet murdar
Curatare parchet murdar, in cateva minute

Vezi mai jos cele mai bune metode de curățare parchet murdar, dar și cu ce se curăță parchetul laminat, în doar câteva minute.

Atunci când vine vorba despre parchetul laminat, pe piață există o mulțime de soluții pentru curățarea acestuia, așa că este o decizie grea să afli care este cel mai bun produs. Iată cu ce se curăță parchetul laminat.

Parchetul laminat este cea mai utilizată soluție de amenajare a pardoselii. Acesta reușește să îmbine numeroase avantaje: are un preț redus, se montează ușor, se poate asorta cu ușile de interior și este calitativ.

Multe persoane aleg, în general, nuanța stejarului, deoarece oferă încăperii un aer primitor și cald și, în plus, acest parchet se curăță ușor.

curatare parchet laminat forum
curatare parchet laminat forum[Sursa foto: PixaBay]

Parchetul laminat este format din patru straturi, de aceea se și recomandă atenție maximă atunci când vine vorba despre curățare. Primul strat, numit stratul superior, asigură durabilitatea pardoselii, rezistența la uzură, la pete și la rupere. Cel de-al doilea strat, stratul decorativ, se face din hârtie imprimată și confetă aspectul final al parchetului.
Al treilea strat, numit stratul de suport, constă în fibre de lemn de înaltă densitate și atinge fermitatea maximă. Nu în ultimul rând, cel de-al patrulea strat, stratul de echilibrare, se ocupă de protejarea pardoselii de pătrunderea umidității.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță lavabila de pe gresie

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cea mai mare problemă atunci când vine vorba de curățarea parchetului este folosirea apei în exces. Atunci când este curățată pardoseala laminată cu multă apă, există riscul ca apa să pătrundă în crăpături, acolo unde se îmbină parchetul și să se formeze umiditate sau mucegai.

În timp, dacă umiditatea intră în placa de bază, aceasta se poate deforma în timp și trebuie schimbată.

Când umeziți podeaua, nu trebuie înmuiat mopul din microfibră, ci doar umezit.

Prea multă apă dăunează, așa cum am precizat mai sus. În cazul în care se observă pete de apă pe parchetul laminat, se recomandă curățarea rapidă cu un burete, cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă uscată. Nu lăsați apa să băltească pentru o perioadă lungă de timp, deoarece poate provoca deformări iremediabile.

cu ce se curata parchetul laminat dupa zugravit
Cu ce se curata parchetul laminat dupa zugravit, pentru a nu se zgaria[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cu ce se curăță parchetul laminat

Pentru că podeaua din parchet laminat nu este lemn real, nu trebuie lustruit. Verificați înainte de a cumpăra parchetul laminat dacă are un sistem de închidere etanșă sau are margini cerate înainte de a curăța suprafața cu mopul cu șnur sau cu mopul clasic.

Specialiștii în curățenie recomandă aspirarea foarte bine a suprafeței înainte de a curăța parchetul laminat.

Așadar, folosiți aspiratorul cu peria specială pentru parchet și aspirați tot praful care se strânge, insistând în colțuri.
Cu ce se curata parchetul laminat
Cu ce se curata parchetul laminat, in cativa pasi simpli[Sursa foto: PixaBay]

Următorul pas este folosirea unui mop de microfibră, moale și stors foarte bine de apă ori folosind o soluție specială de curățat. Se recomandă ștergerea ușor în lungimea plăcilor pentru a curăța cât mai bine și pentru a nu rămâne dâre. În acest fel, se previne deteriorarea plăcilor.

Pentru parchetul laminat de uz casnic, se poate pregăti o soluție excelentă de curățat, prietenoasă cu mediul înconjurător.

Așadar, aveți nevoie de:
3 părți apă la o parte de oțet- la 3 căni de apă, se folosește o cană de oțet
1/2 parte de detergent lichid de vase, adică o jumătate de cană de detergent lichid.
1/2 parte de alcool sanitar. Acesta ajută ca soluția să se evapore foarte repede și să nu rămână urme după spălare.

Toate ingredientele se amestecă într-o sticlă cu pulverizare, se agită bine și se dă pe mop, nu pe podea direct.

Așadar, curățarea parchetului nu este greu de realizat, iar pentru a-l menține lucios și curat pentru o bună perioadă de timp, țineți cont de sfaturile specialiștilor și nu aplicați soluții puternice care să agreseze materialul. Citiți înainte eticheta produselor folosite.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cu ce se albește cada. Care este secretul?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies