Cu siguranță ai auzit de dieta cu supă de varză care te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus, dar știi ce presupune mai exact aceasta? Iată care sunt beneficiile și riscurile acesteia, dar și cum o poți prepara pentru a fi pe gustul tău.
Nutriționiștii sunt de părere că această dietă nu este o soluție pe termen lung, dat fiiind faptul că multe persoane care urmează acest regim ajung, în final, la alimentația normală și se îngrașă la loc. Pe de altă parte, unii oameni afirmă faptul că dacă mănâncă mai multă supă de varză și adaugă porții moderate de legume, carne slabă și fructe, văd rezultate la sfârșitul săpătmânii. În concluzie, persoanele care au încercat-o susțin că poți să slăbești atâtea kilograme câtă supă ai reușit să mănânci.
Citeste si: CITEȘTE: Dieta disociată (111, 222, 333, 3+3). Topește 15 kg în 2 săptămâni
Varza este bogată în vitamine, minerale, fibre și are o valoare nutritivă foarte mare. Mai mult, aceasta are o cantitate consistentă de carotenoid și micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină.
O singură cană de varză crudă conține:
Calorii: 22
Proteine: 1 gram
Fibre: 2 grame
Vitamina K: 85%
Vitamina C: 54%
Vitamina B6: 6%
Calciu: 4%
Potasiu: 4%
Magneziu: 3%
Cum să slăbești 6 kg in 7 zile cu SUPA de VARZĂ
Avantaje
Varza este o sursă importantă de fibre și are un procent nesemnificativ de calorii. Supa de varză și legume este foarte bună pentru ficat și pentru stomac, te ajută să scapi rapid de câteva kilograme în plus și este ideală pentru a-ți contura formele.
Mai mult, supa de varză te ajută să renunți la consumul alimentelor grase și făinoase și îți face drum spre un regim de slăbit restrictiv. De exemplu, după dieta cu varză de o săptămână, poți menține mai ușor un regim sănătos , asta dacă își dorești să slăbești mai mult de 6 kilograme.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cât despre beneficii, varza este o sursă bogată în vitamina C, betacaroten și acid folic, medicii recomandând consumul acesteia și după ce închei dieta cu supă de varză.
Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu OUĂ. Cum slăbești 10 kg în 7 zile
Dezavantaje
Dieta cu supă de varză include o varietate destul de redusă de alimente dietetice, legume, fructe și foarte puțină carne, de aceea este posibil să apară senzația de foame chiar din prima zi.
Dieta cu supă de varză este dezechilibrată în ceea ce privește substanțele nutritive și nu conține grăsimi sau carbohidrați, iar din acest motiv se recomandă suplimente cu vitamine și minerale în acest timp. Mai mult, presupune un consum destul de mare de sare.
„Varza face bine la tot. Şi dacă este mâncată şi dacă este pusă pe piele. Este antiiflamatorie, este un bun calmant pentru persoanele care au ulcer şi gastrită, care în această perioadă au de-a face cu o reactivare a acestei afecţiuni.
Această metodă spectaculoasă de a slăbi, ca orice lucru făcut în extremă şi făcut nefiresc şi neechilibrat trebuie să menţionez că în varză există substanţe care încetinesc ativitatea glandei tiroide şi scad metabolismul. Deci varza mâncată în exces va duce la o scădere a ritmului de ardere a caloriilor şi până la urmă la o încetinire a procesului de slăbire”, a spus Mihaela Bilic, medic nutriţionist, pentru gandul.info.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta indiană. Cum slăbești 8 kilograme în 7 zile
Rețetă supă de varză (10 porții)
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- ½ radacină de țelină
- 1 patrunjel radacină
- 300 g fasole verde
- 2-3 morcovi subțiri
- 300 g varză
- 1 ardei iute
- 200 ml suc de roșii
- Sare
- 1 legatură țelină și pătrunjel
- 3,5-4 l de apă
Legumele se curată și se taie cubulețe și se pun la fiert. După 10 minute de fierbere se pune sucul de roșii, se lasă să dea câteva clocote apoi se potrivește gustul de sare.
Se stinge focul și se lasă fără capac, iar mai apoi se taie verdeață, apoi se adaugă în supă, cam la 10 minute după ce s-a oprit focul.