Cu ce se curăță tacâmurile de inox

Cu ce curatam tacamurile
Cu ce curatam tacamurile

Chiar dacă tacâmurile de inox sunt foarte rezistente, după ani întregi de folosință apar câteva pete încăpățânate de care nu reușești să scapi doar cu lichid de vase. Află cu ce se curăță tacâmurile de inox pentru a le reda strălucirea.

Chiar dacă speli cu lichid de vase toate tacâmurile de inox, este recomandat să le și fierbi din când în când, asta pentru a le dezinfecta. Unele pete nu vor dispărea, iar tacâmurile nu vor căpăta strălucirea de la început, dar pentru acest lucru există o sumedenie de variante care implică ingrediente simple din casă.

Fie că ai musafiri, că organizezi o petrecere la tine acasă sau că pur și simplu vrei să arate ca noi, te ajutăm să își cureți tacâmurile în doar câți pași simpli și cu ingrediente pe care cu siguranță le ai

deja în casă. Descoperă, în rândurile de mai jos, cu ce se curăță tacâmurile de inox:

Citeste si: DESCOPERĂ: 8 Trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Cu ce se curata tacamurile de inox
Cu ce se curata tacamurile de inox[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce se curăță tacâmurile de inox

Pasta de dinți

Pasta de dinți este una dintre cele mai populare metode care te ajută la curățarea tacâmurilor de inox.

Nu trebuie decât să pui pastă de dinți pe un burete moale și să freci suprafața tacâmurilor până devin lucioase. Pentru un efect mai rapid, este recomandat să folosești un burete mai rigid în locul celui obișnuit de vase. După ce ai frecat bine toate tacâmurile de inox, lasă pasta de dinți să acționeze pentru aproximativ 10 minute. Ulterior, freacă pentru a doua oară și spală cu apă caldă ca în mod obișnuit.

Bicarbonat de sodiu și săpun

Bicarbonatul de sodiu  este un ingredient pe care uneori îl folosim mai des în casă decât la gătit, deoarece curăță mai bine decât multe alte produse găsite în supermarket. Pentru a lustrui tacâmurile, amestecă bicarbonat cu săpun lichid, până formează o pastă, apoi aplică această pastă pe tacâmuri și lustruiește, insistând pe zonele pătate.

Metoda este aceeași ca cea de mai sus! Pentru un rezultat vizibil, lasă pasta să acționeze pe tacâmurile din inox timp de aproximativ 10 minute. Urmează a doua lustruire și clătirea sub jetul de apă caldă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Oțet

Pentru această metodă ai nevoie de o periuță de dinți veche.

Ai grijă ca periuța să aibă perii moi, ca să nu zgârii suprafața tacâmului. În acest caz este recomandat să folosești mănuși de protecție, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Acidul din oțet ar putea să îți irite pielea.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță talpa îngălbenită de la adidași

Cu ce se curata tacamurile de inox
Cu ce se curata tacamurile de inox[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce se curăță tacâmurile de inox. Amidon de porumb

Acest ingredient oferă strălucirea metalelor, așa că poate fi folosit și pentru curățarea tacâmurilor din inox. Amestecă amidon de porumb cu apă până se formează o pastă, apoi aplică pe suprafața tacâmurilor, las-o să se usuce, apoi îndepărteaz-o cu o cârpă moale.

Apa de gură

Suprinzător, apa de gură este ideală pentru a curăța tacâmurile din inox. Ai nevoie de un castron mare în care să adaugi apă de gură atât cât este necesar pentru a le acoperi.

Așteaptă aproximativ 15-20 de minute pentru a-și face efectul, iar mai apoi clătește cu apă călduță.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță parchetul laminat

Cu ce curatam tacamurile
Cu ce curatam tacamurile[Sursa foto: PixaBay]

Cum poți folosi sucul de lămâie pentru a curăța tacâmurile din inox

Sucul de lămâie poate fi folosit singur pentru eliminarea bacteriilor. Tot ce trebuie să afci este să freci tacâmurile de inox cu o jumătate de lămâie, iar apoi le lași jumătate de oră, cât să acționeze acidul din lămâie. Ulterior, clătește toate tacâmurile cu apă caldă.

De asemenea, poți mixa într-un recipient zeama de la 2-3 lămâi, 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de oțet de mere și 2 cești de apă. Amestecă bine, adaugă tacâmurile și lasă compoziția să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Aceeași soluție poate fi folosită pentru a lăsa la înmuiat recipientele sau accesoriile din lemn care au un miros neplăcut. Lasă-le peste noapte la înmuiat, apoi spală-le și clătește-le foarte bine.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cu ce se scot petele de vin roșu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies