Cine este VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei care a declanşat războiul cu Ucraina

cine este vladimir putin
Cine este VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei care a declanşat războiul cu Ucraina

Ce vârstă are Vladimir Putin şi care este numele real din actul de identitate

Vladimir Vladimirovici Putin s-a născut în data de 7 octombrie 1952 (69 ani), în Leningrad (actualmente - Sankt Petersburg). În prezent ocupă pentru a patra oară funcţia de Preşedinte al Rusiei. Acesta deţine puterea executivă în stat și este urmat apoi de primul-ministru, care este șeful guvernului. Vladimir Putin este un om politic rus şi fost membru al PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice).

În data de 31 decembrie 1999, Putin a devenit preşedinte interimar al Rusiei, după ce Boris Elţân şi-a dat demisia. În anul 2000 şi 2004 a câştigat mandatele de preşedinte al Rusiei, până în data de 7 mai 2008.

Cine este Vladimir Putin

Citeste si: CITEȘTE: Ce preziceri a făcut BABA VANGA pentru anul 2022. Oamenii se vor lupta cu foametea

vladimir putin varsta
Vladimir Putin[Sursa foto: Shutterstock]

Ce studii are Vladimir Putin

Anul 2008 a reprezentat un moment de cotitură pentru Vladimir Putin, pentru că nu a mai putut candida la cel de-al treilea mandat consecutiv. Limită era prevăzută în Constituţie de maximum două mandate. În acest sens, Vladimir l-a sprijinit pe Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale. Acesta l-a numit pe Putin prim-ministru al Rusiei şi a ocupat această funcţie în perioada 8 mai 2008 – 4 martie 2012.

După modificarea Constituţiei, Vladimir Putin  a devenit în anul 2012, preşedintele Rusiei, pentru următorii 6 ani.

În 18 martie 2018 politicianul a fost reales în funcția de președinte al Rusiei, tot pentru un mandat de 6 ani.

Cum a arătat copilăria lui Vladimir Putin

Vladimir putin copii
Vladimir Putin[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Numerologul Mihai Voropchievici, previziuni pentru anul 2022! Ce te așteaptă în viitor, în funcție de cifra destinului

Vladimir Spiridonovici Putin (1911—1999) și  Maria Ivanova Selomova (1911—1998) au fost părinţii lui Vladimir Putin. Tatăl lui a fost un militar în marina sovietică, iar mai apoi a lucrat pentru NKVD (Comisariatul pentru Afaceri Interne al Poporului), într-un grup de sabotaj, în vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Mama lui a fost muncitoare la fabrică. Conform cărţii sale autobiografice, Ot Pervogo Litsa (în română: La persoana întâi), politicianul a povestit despre copilăria sa petrecută într-un apartament comun din Leningrad.

Vladimir Putin a avut doi fraţi mai mari care au decedat. Unul dintre ei a murit la câteva luni după naștere, iar al doilea a decedat de difterie (boală infecțioasă și contagioasă a căilor respiratorii), în timpul asediului Leningradului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Kremlinul din Moscova - Complexul servește ca reședință oficială și ca principal loc de muncă al președintelui Federației Ruse[Sursa foto: PixaBay]

Ce studii are Vladimir Putin

În data de 1 septembrie 1960, Vladimir a început să învețe la Școala elementară nr. 193 de pe strada Baskov, strada ce se afla vizavi de casă. Comportamentul lui în şcoala generală lasa mult de dorit. Din cauza indisciplinei, acesta era printre putinii elevi care nu fusese cooptat în organizația locală de pionieri, dintr-o clasă de 45 elevi.

Abia în clasa a cincea acesta a putut obţine titlul de pionier.

Începând cu clasa a şasea, Vladimir Putin a început să practice sport, alegând două ramuri ale artelor marţiale (sambo și judo). A câștigat numeroase competiții în domeniul acestui sport, în orașul său natal. În cursul vieţii a mai practicat tenis, schi și pilotajul.

În anul 1975, a absolvit secția de drept internațional a Facultății de drept din cadrul Universității de Stat din Leningrad. După absolvirea universității, Putin a fost recrutat de KGB( Comitetul Securității Statului), în serviciul de contraspionaj. În 1976 a terminat cursul de perfecționare al KGB din Ohta, Leningrad. În data de 20 august 1991, politicianul a demisionat formal de la serviciile de securitate, în gradul de locotenent-colonel.

Această dată a fost aleasă imediat după anihilarea loviturii de Stat împotriva lui Mihail Gorbaciov.

Universitatea de Stat din Moscova[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este BURSUCU (Adrian Cristea). Biografie: data nașterii, vârsta, relație, copii

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ce carieră politică are Vladimir Putin

În august 1999, Vladimir Putin a fost numit prim-ministru, de către Boris Elţân. Mandatele prezidenţiale au fost între anii: 2000 – 2004, 2004 – 2008. În anul 2008 – 2012 a ocupat funcţia de prim-ministru al Rusiei, din cauza Constituţiei. În martie 2012 a fost reales preşedinte pentru un mandat de 6 ani, după modificarea legii Constituţiei. Puţin a câștigat alegerile prezidențiale din 2018, cu mai mult de 76% din voturi. Acesta este ce de-al patrulea mandat în funcţia de preşedinte al Rusiei.

Vladimir Putin – viaţă personală

Lyudmila Putina, fosta soţie a lui Vladimir Putin[Sursa foto: Wowbiz]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este GEORGE TĂNASE. Biografie: data nașterii, vârsta, studii, relații amoroase

Vladimir Putin a fost căsătorit cu Lyudmila Putina. Aceasta l-a întâlnit pe Vladimir Putin la Leningrad și aşa a început povestea lor de dragoste. S-au căsătorit în data de 28 iulie 1983.

În timpul căsătoriei celor doi, s-au născut două fete Ekaterina (născută în 28 aprilie 1985 la Leningrad, Uniunea Sovietică) și Maria (născută în 31 august 1986 la Dresda, Germania de Est). Soția sa a studiat filologia la Universitatea din St. Petersburg. Lyudmila Putina a lucrat ca stewardesă la Kaliningrad, după ce şi-a terminat studiile și apoi ca profesoară de limbi străine. Aceasta vorbeşte fluent germana, franceza și spaniola. Fosta Primă Doamnă a Rusiei a fost o prezenţă discretă pe scena politică rusă, evitând în general lumina reflectoarelor. Exceptie au putut face cazurile în care evenimentele erau cerute de protocol. Femeia şi-a limitat rolul public şi făcut doar declarații de susținere pentru soțul ei. Vladimir Putin şi Lyudmila au divorţat în anul 2013. În aprilie 2014, Kremlinul a confirmat că divorțul lor a fost finalizat. Doi ani mai tarziu, Lyudmila s-a căsătorit cu Artur Ocheretny.

Lyudmila Putina si Vladimir Putin[Sursa foto: Wowbiz]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce preziceri a făcut BABA VANGA pentru anul 2022. "Nimeni nu poate opri Rusia. Toți vor fi îndepărtați de ea, nimeni nu va fi păstrat."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies