Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forţelor nucleare: "Declaraţii agresive cu privire la ţara noastră"

Vladimir Putin
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei

Vladimir Putin a reuşit să şocheze toată planeta după ce a ordonat punerea în alertă a forţelor nucleare.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat comandamentului său militar să pună în alertă maximă forțele de descurajare ale Rusiei- o referire la unitățile care includ arme nucleare, invocând declarații agresive ale liderilor NATO și sancțiuni economice "ilegale", susţine el" împotriva Moscovei, potrivit Reuters.

Citeste si: Volodimir Zelenski refuză să negocieze pacea la Minsk! "Orice alt oraș ne este potrivit într-o țară de pe teritoriul căreia nu zboară rachete"

Punerea în alertă a forțelor nucleare înseamnă că soldații rușii din centrele nucleare trebuie să fie mereu la posturi, să fie mereu pregătiți să activeze focoasele nucleare în momentul în care li se va ordona acest lucru.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Sancțiune nimicitoare din partea Occidentului aplicată Rusia începând din această noapte: "Ce face el, de fapt, este să distrugă viitorul propriei ţări”

„După cum vedeți, nu numai țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică- mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine-, dar și oficialii de vârf ai țărilor NATO își permit să facă declarații agresive cu cu privire la țara noastră”, a declarat Vladimir Putin, duminică, la televiziunea de stat.

Ce înseamnă punerea în alertă a forțelor nucleare. „Putin arată pumnul"

„Forţele de descurajare ale Rusiei sunt nucleare, în primul rând. Dar (în cazul Rusiei) ele sunt tot timpul în alertă. Asta e starea lor normală”, a declarat pentru digi24.ro istoricul Armand Goşu, specialist în spaţiul ex-sovietic. „Dar are valoare ca ameninţare. Asta e important: Putin arată pumnul”, a adăugat Armand Goşu.

Vladimir Putin a avertizat celelalte state, în urmă cu puţin timp, să nu intervină în operaţiunea care este în desfăşurare, în acest moment, în Ucraina spunând că ar putea duce la „consecințe pe care nu le-au mai văzut”, potrivit publicaţiei The Guardian.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies