Bineînțeles că toată lumea își dorește o husă, de o culoare anume sau de un anumit tip de material, dar cel mai important, să fie rezistentă.
Iar atunci când vine vorba de rezistență, nu ne referim doar la durabilitatea unei huse, ci și la curățarea acesteia, pentru a rezista cât mai mult. Află din rândurile următoare, cu ce îți poți curăța husa de telefon.
Huse de telefon
Husele telefoanelor pot fi din trei tipuri de material, fie silicon sau piele, fie plastic dur.
Majoritatea persoanelor optează pentru husele din silicon datorită faptului că este mai subțire, în comparație cu celelalte tipuri de huse. Restul tipurilor de huse, tind să fie puțin mai grele, prin urmare, îngreunează telefonul.
Totodată, se recomandă husa din piele, pentru că acest material este de calitate, iar dacă husa respectivă este și de tip „agendă” este cu atât mai bine, datorită faptului că îi oferă protecție completă telefonului tău.
Citeste si: O husa iPhone potrivită plus multe altele puteți găsi pe Tozmobile.ro!
Cu ce se curăță husa de telefon
Husă din silicon
Acest tip de husă este cel mai simplu de curățat, pentru că ai nevoie doar de apă și detergent de vase sau chiar de săpun lichid de mâini. Cu ajutorul unei cârpe (din bumbac) poți curăța marginile și colțurile husei, pentru a ajunge cât mai bine. Dacă dorești să îți dezinfectezi periodic husa de telefon, poți folosi alcool și o lavetă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Husă din piele
Tipul acesta de husă este cea mai pretențioasă, atunci când vine vorba de curățare. Tocmai din acest motiv, trebuie să achiziționați un anumit produs special (detergent sau spray), pentru a reuși să curățați cu adevărat husa telefonului. NU se spală cu apă!
Husă din plastic dur
Și acest tip de husă este unul care se poate curăța cu ușurință, nu la fel ca cea din silicon, însă tot printr-o modalitate ușoară. Se poate curăța cu spray de mobilă, șervețele universale umede sau chiar cu apă și săpun. Iar apoi doar se clătește foarte bine. Înainte să o pui la telefon, trebuie să o usuci la fel de bine.
Husă transparentă
Pentru majoritatea persoanelor care se află în posesia unei huse transparente, marea problemă o reprezintă faptul că la un moment dat, se îngălbenește. În cazul în care și tu te afli în aceeași situație, poți încerca să-ți cureți husa cu apă, în care vei dizolva detergent lichid special pentru haine albe. NU trebuie să folosești înălbitor sau alte substanțe pentru că există un mare risc să nu o mai ai, după spălare!
Citeste si: Cum să te bucuri cât mai mult timp de telefonul tău? Reguli simple de întreținere
Cu ce se curăță telefonul
Este cunoscut deja faptul că pe lângă husă, inclusiv pe telefonul mobil se află nenumărate bacterii și microbi, prin urmare, cu ocazia faptului că ai curățat husa, este momentul perfect să cureți și telefonul.
Primul pas este reprezentat de închiderea telefonului, pentru a nu se întâmpla ceva cu el. Apoi se curăță marginile, iar cu ajutorul apei distilate, în combinație cu alcoolul. Acestea două se pun într-un pulverizator și se pulverizează pe o cârpă moale (din micro-fibră). Apoi se curăță zonele mici și înguste ale telefonului mobil (porturi și butoane). Puteți utiliza și scobitori, dar și bețișoare de urechi.
Citeste si: 4 motive pentru care trebuie sa iti cumperi o husa pentru telefon
Recomandări pentru a păstra telefonul și husa curate
Se recomandă ca imediat ce ați văzut orice fel de pată, fie ea de font de ten, de mâncare sau de ceva dulce, să curățați husa sau telefonul (în funcție de unde se află pata).
De asemenea, se recomandă și igiena mâinilor, pentru a nu folosi telefonul cu mâinile murdare, după mâncare sau alte activități. Iar de fiecare dată când folosiți telefonul mobil, obișnuiți-vă să folosiți gelul dezinfectant și totodată mare grijă lângă ce alte obiecte depozitați telefonul. Astfel, vei putea evita eventualele zgârieturi sau murdăriri ale husei sau ale telefonului mobil.
Citeste si: Ai un smartphone si vrei sa te bucuri de o intrebuintare de durata? Afla ce trebuie sa faci