Dieta cu apă cu lămâie este una dintre cele mai populare cure de slăbire din câte există, iar medicii o recomandă cu încredere mai ales persoanelor care vor neapărat să scape de kilogramele în plus. În acest articol vei găsi noi informații despre dieta cu apă cu lămâie, cea care te ajută să slăbești 3 kg în 5 zile.
Pentru rezultate vizibile, este mai mult decât necesar să respecți cu sfințenie mesele prncipale ale zilei, indiferent de tipul dietei pe care o ții. Medicii nutriționiști pun în continuare accentul pe alimentația sănătoasă, iar nouă nu ne rămâne decât să facem cele mai înțelepte alegeri atunci când vine vorba de raportul caloriilor acumulate pe zi.
Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu AVOCADO. Cum slăbești 5 kg în 14 zile
Dieta cu apă cu lămâie. Cum slăbești 3 kg în 5 zile
Dieta cu apă cu lămâie presupune o serie de reguli care trebuie respectate cu strictețe pentru a avea rezultate satisfăcătoare. Așadar, medicii recomandă să bei în fiecare dimineață un pahar cu suc de lămâie și apă călduță pe stomacul gol și să aștepți cel mult jumătate de oră până la micul dejun.
Tot în aceste trei zile de dietă cu apă cu lămâie este necesar să eviți pe cât mai mult posibil cosumul alimentelor procesate, cele care au un conținut ridicat de chimicale și E-uri, precum fast-food-ul, snacks-urile și produsele de panificație. Mai mult decât atât, consumul de dulciuri trebuie redus la minimum pentru a beneficia de rezulatate vizibile. Înlocuiește ciocolata, batoanele proteice sau orice alt tip de dulce cu fructele coapte, nucile, migdalele și mierea.
Citeste si: NOTEAZĂ: Dieta fix la fix. Tabel combinații alimente
Beneficiile sucului de lămâie
Lămâia este unul dintre cele mai bogate alimente în vitamina C din câte există, dar are și o serie de substanțe nutritive care ajută la buna funcționare a organismului nostru.
Vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor sunt doar câteva dintre sutele de puteri miraculoase pe care le are
lămâia. Citește, în rândurile de mai jos, care sunt beneficiile lămâilor în alimentația noastră.Întăresc venele
Sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul, mai exact un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor şi reduce durerea, uneori chiar şi apariţia venelor varicoase.
Au efect antibacterian
Lămâile au efect aseptic și antibacterian, iar pe lângă faptul că sunt benefice în cazul infecțiilor, pot fi utilizate și în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave precum malaria, holeră sau dizenterie.
Susțin sistemul imunitar
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. Medicii recomandă consumul acesteia în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni.
Scad riscul de infarct
Lămâile conțin mult mai mult potasiu decât alte fructe, cum sunt merele sau strugurii. Potasiul ne ajută să avem o inimă sănătoasă. În plus, lămâile întăresc vasele de sânge și pot preveni hemoragia internă.
Tulburări digestive
Sucul de lămâie adăugat într-o cană cu apă sau ceai îmbunătățește digestia, previne arsurile gastrice și este eficient împotriva constipației.
Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu POMELO. Cum slăbești 5 kg în 7 zile
Dieta cu apă cu lămâie
Ziua 1: Dimineața, pe stomacul gol, se recomandă să consumi un pahar cu suc de lămâie și apă călduță. Așteaptă jumătate de oră până la micul dejun. Nu uita că și pe parcursul zile va trebui să faci același lucru! Un pahar cu apă cu lămâie înainte de mesele principale ale zilei.
Ziua 2: – Sucul de la 2 lămâi trebuie amestecat cu 500 de ml de apă și împărțit în cantități egale: o dată înainte de micul dejun, pe stomacul gol, și a doua oară înainte de somn, dar după cină.
Ziua 3: Se procedează la fel ca în prima zi.
Ziua 4: Se procedează la fel ca în a doua zi.
Ziua 5: Apă și zeamă de lămâie pe stomacul gol, înainte de micul dejun. În cea de-a cincea zi vei avea voie să consumi legume verzi, turte și pâine pentru întreaga zi. Nu se consumă orez! Seara, se recomandă o salată de fructe sau de lămâie, apoi un pahar cu apă și puțină zeamă de lămâie înainte de somn.
Ce spun nutriționiștii despre consumul de apă
"Apă plată sau cu bule?
Oricare, apă să fie!
Apa este vitală pentru organism, un element miraculos fără de care viața nu ar exista. Pe lângă faptul că toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin în proporții variabile apă, e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare. Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule.
Care e diferența dintre apă plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, responsabil de prezența bulelor: minim 2500 mg/litru în apă cu gaz. Apoi cantitatea de bicarbonat (HCO3) care variază de la 303mg/l în apă plată, la 1900mg/l în apă cu gaz. Carbonatul acid este un sistem tampon ce menține pH-ul în sânge și care influențează și pH-ul apei: 7,8 pentru apă plată și 5,6 pentru apa cu gaz. Atenție, nu trageți concluzii greșite: deși are un pH acid, apa carbogazoasă are efect de alcalinizare în organism.
Mineralele diferă și ele semnificativ între cele 2 variante de apă (plată vs carbogazoasă):
-calciu 57 vs 310 mg/l
-magneziu 32 vs 114 mg/l
-sodiu (sare) 2 vs 82 mg/l
Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat care este de 316 mg/l în apă plată, respectiv 1530 mg/l în apă cu bule.
Concluzia? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apă plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apă plată este opțiunea (e săracă în sodiu). În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă.
Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar băută în exces provoacă balonare.” a mentionat nutritionistul Mihalela Bilic pe contrul ei de socializare.