Prim-ministrul României, anunț de ultimă oră despre refugiații din Ucraina!

Prim-ministrul României
Prim-ministrul României despre refugiații din Ucraina

Ce spune Nicolae Ciucă despre refugiații din Ucraina care au ajuns pe teritoriul României în ultimele șapte zile.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a anunțat deciziile momentului pentru țara noastră, după ce mai bine de 118000 de refugiați ucraineni au sosit în România.

Prim-ministrul a vorbit despre de decizii au fost luate în ultima oră. În plus, la ședința de urgență de la Guvernul României s-a vorbit și despre pandemia de coronavirus și despre valul Omicron, care se află pe o pantă ascendentă. 

 

Nicolae Ciucă, declarații despre refugiații din Ucraina

“Am incheiat sedinta task-force-ului in care am analizat ultimele date.

Pana la ora 08:00 azi dimineata, au intrat pe teritoriul Romaniei 118.461 de refugiati ucraineni. Dintre acestia, 70.026 au parasit teritoriul Romaniei. Au ramas in tara 46.435, aproximativ 39% din numarul total al cetatenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul Romaniei.

Cred ca este important de precizat ca 1070 de cetateni ucraineni au solicitat azil, iar dintre acestia, 476 au ramas in centrele de azil din Romania.

Este important de precizat ca din cifra totala de cetateni ucraineni care au decis sa ramana in Romania, aproximativ 18.000 sunt minori.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Am cautat si identificat solutii care se vor concretiza in masuri pentru a putea sa acordam atentia cuvenita acestor 18.000 de minori. Este foarte important ca activitatatea care se desfasoara la nivelul Guvernului sa poata fi coordonata cu activitatea autoritatilor locale.

Impreuna cu MAE, suntem in legatura cu Ambasada Ucrainei la Bucuresti, astfel incat sa avem datele privind trasabilitatea si prezenta cetatenilor ucraineni pe teritoriul Romaniei.

Am discutat despre demersurile pentru activarea mecanismelor de finantare UE, pentru fondurile prevazute pentru migratie, dar si pentru protectie civila. Demersurile au fost demarate la nivelul MAI si al Secretariatului General al Guvernului.

Exista tari UE care isi ofera sprijinul pentru a putea sa gestionam cat mai bine si cat mai coerent activitatea la granita, dar si la interior, cu tot ce presupune logistica si resursa umana necesare pentru acest flux de refugiati, care creste de la o zi la alta.

Citeste si: Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat cât va dura războiul din Ucraina

Refugiatii din Ucraina
Ce se intampla cu refugiatii din Ucraina[Sursa foto: Hepta.ro]

Am avut o discutie aseara cu vicepresedintele SUA, Kamala Harris. Am vorbit despre situatia de securitate de la Marea Neagra, dar si despre situatia generata de invazia Rusiei. I-am multumit pentru suplimentarea numarului de militari americani la Marea Neagra.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Am discutat despre modul in care Romania s-a implicat in gestionarea situatiei de la granita cu Ucraina, scotând in evidenta solidaritatea de care au dat dovada institutiile statului si cetatenii romani.

Citeste si: Președintele Joe Biden despre atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Va plăti un preț mare pe termen lung”

Măsurile care intră urgent în vigoare în România

Astazi, in sedinta de Guvern, vom adopta o serie intreaga de decizii, o parte dintre ele prevad modificarea legii privind Codul Aerian. Zborurile afectate de catre aeronavele militare inmatriculate in alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene si nu va mai fi astfel nevoie de incheierea unor acorduri bilaterale sau multilaterale.

Totodata, astazi vom completa atributiile Ministerului Transporturilor, in concordanta cu rolul pe care-l va avea in coordonarea de reforme si investitii din PNRR in domeniul transporturilor si infrastructurii”, sunt câteva dintre declaraţii făcute miercuri de către premierul Nicolae Ciucă.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies