Deși pentru anumite persoane poate să fie destul de greu să se decidă ce anume vor consuma în timpul postului, aflați câteva rețete pe care le puteți consuma.
Vă oferim în rândurile următoare, chttps://ro.wikipedia.org/wiki/Postul_Mare teva sugestii de rețete pe care le puteți consuma cu încredere în timpul postului. În plus, veți vedea cât de sănătoase și delicioase sunt.
Ce mănânci de post
În timpul postului Paștelui, poți alege să combini nenumărate alimente pentru a avea în continuare mese delicioase și sățioase.
La micul dejun
Hummus
Ingrediente
Vei avea nevoie de 2 cutii de năut fiert, 3 căței de usturoi, o ceapă sau 1/2 praz, 2 linguri mari de pastă tahini, 3 linguri ulei de măsline, o linguriță ulei de susan, o linguriță chimen, zeama de la 1/2 lămâie și boia de ardei dulce pentru decor.
Mod de preparare
Toate ingredientele menționate mai sus le vei adăuga într-un blender (mai puțin boiaua de ardei dulce). Trebuie să ții cont totuși să le adaugi prima dată pe cele mai umede, apoi pe cele uscate. Mixați ingredientele până când veți obține o pastă ușor tartinabilă. În cazul în care nu ați obținut consistența dorită, mai puteți adăuga puțină apă caldă.
După ce ați terminat, așezați conținutul pe o farfurie și decorați cu boiaua dulce sau cu o linguriță de ulei de susan.Citeste si: CITEȘTE: Cum se fac mucenicii muntenești. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Budincă de chia raw-vegană
Ingrediente
Veți avea nevoie de 4 linguri semințe de chia albă, 1/2 cană lapte de soia sau suc de fructe proaspăt, o lingură sirop de curmale sau miere, jumătate de banană, fructe de sezon proaspete sau congelate și o lingură cacao (opțional).
Mod de preparare
Veți începe prin a pune semințele de chia în laptele de soia (sau sucul de fructe) și le lăsați să se înmoaie, aproximativ jumătate de oră. Puteți să amestecați din când în când, pentru ca semințele să rețină foarte bine lichidul și ulterior să se umfle, pentru a obține o gelatină. Atunci este momentul să le amestecați cu celelalte ingrediente.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: CITEȘTE: 5 rețete de post cu cartofi. Cele mai simple idei pentru masa de seară sau prânz
La prânz
Chiftele de linte verde
Ingrediente
Veți avea nevoie de ½ cană linte verde, o ceapă roșie, o mână de urzici/spanac proaspăt, 5 căței usturoi, 3 linguri ulei, ½ cană fulgi de ovăz, 2 linguri fulgi de drojdie inactivă, o linguriță amestec de legume , ½ linguriță curry pudră, sare și piper.
Mod de preparare
În primul rând, lintea se pune la înmuiat timp de 8 ore sau cel mai bine peste noapte. Apoi, următoarea zi o scurgeți de apă și o puneți la fiert în apă, atât cât să fie toată acoperită. Se lasă pe foc timp de 30 de minute, apoi o luați și o lăsați să se răcească.
Următorul pas ține de tăierea cepei mărunt și de amestecarea ei cu lintea scursă bine de lichid, alături de spanacul (tocat), usturoiul (tocat mărunt) și restul ingredientelor. Amestecați toate aceste ingrediente și turnați peste ele lichidul care a rămas de la fierberea lintei. Țineți cont că acest lichid trebuie adăugat doar până când se formează o compoziție exact ca a chiftelelor normale, nu mai mult. Apoi modelați chifteluțele și le așezați pe o tavă pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt. Coaceți tot la foc mare până când se rumenesc. Le puteți servi în combinație cu salată, piure sau pilaf.
Citeste si: Postul Paștelui 2022: Ce se mănâncă și ce nu. Sfaturi pentru o formă de invidiat
Salată curcubeu ușoară și hrănitoare
Ingrediente
Veți avea nevoie de 3 linguri quinoa albă sau roșie, un ardei roșu, un castravete mic, 3 linguri boabe de porumb fiert, 3 linguri boabe de năut fiert, pătrunjel sau mărar proaspăt, un morcov mic, 3 frunze de salată verde, frunze de rucola, o linguriță mix 4 semințe, 5 linguri dressing de salată preferat și 100 g tofu simplă sau marinată.
Mod de preparare
Se spală bine quinoa și se pune la fiert într-o cantitate de apă cât o cană și nu mai mult, pentru a absoarbe întreg lichidul. O lăsați apoi la răcit, iar în acest timp puteți toca restul ingredientelor exact așa cum preferați și obișnuiți să le consumați. Apoi introduceți la cuptor, pe o tavă cu hârtie de copt, semințele, pentru a se rumeni câteva minute la foc mic. Apoi așezați într-un bol 3 linguri de quinoa fiartă, iar apoi restul legumelor tocate, dar în straturi. Peste veți adăuga tofu tăiat cubulețe, semințele pe care tocmai le-ați copt, iar deasupra puteți adăuga un dressing dorit. Le păstrați la frigider până în momentul în care decideți să le consumați.
Citeste si: CITEȘTE: Ce nu ai voie să faci înainte de împărtășanie
La cină
Broccoli pane la cuptor
Ingrediente
Veți avea nevoie de 20 buchetele broccoli, 2 linguri amestec de legume uscate, 4 linguri de pesmet, 200 ml lapte vegetal, 4 linguri făină de grâu dietetică, ulei de măsline, boia de ardei dulce, 4 căței de usturoi, busuioc, oregano și sare de mare.
Mod de preparare
Veți începe prin a pune la fiert un litru de apă, la care adăugați două linguri de amestec de legume uscate și un praf de sare. În momentul în care apa a dat în clocot, adăugați broccoli-ul desfăcut în buchețele mici și fierbeți tot, timp de 4 minute. Scoateți apoi buchețelele de broccoli și lăsați să se răcească. Pregătiți separat o cremă care să aibă consistenta unei smântâni. Aceasta se prepară din laptele vegetal, făina, usturoiul pisat, sarea, puțin busuioc și oregano. În momentul în care s-a răcit broccoli-ul, adăugați peste crema preparată și dați prin pesmetul amestecat cu puțină boia de ardei dulce. Ungeți cu ulei de măsline buchețelele și așezați-le într-o tavă de copt, iar timp de aproximativ 30-40 de minute, la foc potrivit, coaceți buchețelele. După acest timp le puteți savura cu plăcere!
Citeste si: CITEȘTE: Ce nu ai voie să faci înainte de spovedanie
Biluțe de tofu cu nucă
Ingrediente
Veți avea nevoie de 1/2 cană bulgur sau hrișcă), 200 g tofu, 1/2 cană miez de nucă, 3 linguri ulei de măsline, 5 fire pătrunjel sau mărar (tocate fin), sare, piper și semințe de in, semințe de chia, semințe de susan sau boia dulce (pentru decor).
Mod de preparare
Se recomandă pentru început să lăsați peste noapte la înmuiat în apă, bulgurul sau hrișca, pentru ca a doua zi să se scurgă foarte bine. Următoarea zi începeți cu tofu pe care îl zdrobiți cu furculița. Miezul de la nucă îl măcinați folosind un blender. Apoi amestecați tofu cu nuca măcinată, iar apoi adăugați și restul ingredientelor. Din conținutul care a rezultat formați mici biluțe cu mâna și dați-le apoi prin semințele de in, chia, susan sau boia dulce (după preferințe). Iar asta este tot! Le puteți servi reci, sub formă de aperitive.
Citeste si: CITEȘTE: Ce mâncăm de post dimineața