La ce temperatură se coc brioșele

La ce temperatură se coc brioșele
La ce temperatură se coc brioșele

Se numără printre cele mai cunoscute deserturi din întreaga lume, au o varietate de forme, dimensiuni și arome, toate adaptate în funcție de preferințele fiecăruia. Află care este istoria lor, la ce temperatură se coc brioșele și cum poți păregăti cea mai simplă rețetă.

Găsite sub diverse denumiri, sortimente și dimensiuni, brioșele au o istorie foarte interesantă, care datează încă din cele mai vechi timpuri. Pentru multe țări, acestea au fost considerate, la începuturi, gustări pentru servitorii aristocraților, mai exact un tip de pâine cu zahăr, ulei și eventual câteva condimente. Acum, aceste mici prăjituri sunt nelipsite de pe mesele tradiționale ale britanicilor, asta după ce domnițele bogate din perioada Reginei Victoria au observat că servitoarele le mâncau cu multă poftă, astfel că au decis să le introducă pe mesele saloanelor elegante, acolo unde se servea celebrul ceai de la

ora 5.

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc MACARONS

Ce sunt brioșele

„Muffin”, „cupcake” sau „brioche”? Toate presupun aproape aceleași ingrediente, însă sunt total diferite. „Muffins“ îşi au originea în Marea Britanie, primele relatări despre această reţetă datând din perioada victoriană, fiind de asemenea consumate de servitorii săraci ai aristocraților medievali de la curea Reginei Victoria.

Pe de cealaltă parte, cupcakes sunt minitorturi, își au originea în Statele Unite și au la bază doar trei ingrediente. Astfel, ultima pe lista de astăzi este brioșa, cuvânt derivat de la „briocheeste”, atestat pentru prima dată în 1404 în Franța. La acea vreme, brioșa era considerată un sortiment de pâine cu condimente, un produs ieftin pe care și-l putea permite oricine. Ulterior, când pâinea se găsea din ce în ce mai greu şi untul era tot mai scump, brioşa a fost asociată cu luxul şi cu traiul bun.

Citeste si: CITEȘTE: Cum se fac mucenicii moldovenești. Cu această rețetă ies pufoși și bine însiropați

La ce temperatură se coc brioșele

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sunt foarte multe rețele pentru brioșe, unele simple, gata în 5 minute la cuptorul cu microunde, altele destul de complicate, care necesită cel puțin 60 de minute în bucătărie.

Poate că ai văzut și tu faptul că în ultima perioadă de timp au circulat, pe social media, tot felul de rețete de „cupcake la microunde”, acolo unde oamenii adăugau, într-o cană, făină, lapte, zahăr, ouă și ciocolată. Amestecau și lăsau la cuptorul cu microunde aproximativ 5 minute. Este, într-adevărar, o rețetă extrem de rapidă, însă dacă îți dorești brioșe adevărate, cu un aluat făcut cu drojdie şi făină grosieră, cu ouă şi unt cât cuprinde, ai ajuns exact unde trebuia! Iată cum poți să faci brioșe cu coaja apetisantă și interior pufos, care ți se topește în gură.

Pentru a te încadra în timp, îți vom spune de acum că ai nevoie de aproximativ 60 de minute în bucătărie pentru a pregăti acest desert delicios. Brioșele în sine trebuie lăsate 30 de minute la cuptor preîncălzit la 170 C.

Citeste si: CITEȘTE: Cum se fac mucenicii muntenești. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Rețetă brioșe în două culori

Ingrediente:

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

- 250 g făină
- 180 g zahăr
- 25 g cacao
- 75 ml ulei
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
-

3-4 linguri apă fierbinte
- 1 praf de sare

Pentru început, amestecă făina cu praful de copt, iar mai apoi bate oul cu puțină sare. Adaugă zahărul, esența de vanilie și amestecă bine cu un tel până când compoziția se deschide la culoare. Adaugă uleiul, laptele și făina cernută, iar mai apoi amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe.

Împarte compoziția de baza în 2 castroane și pune mai puțină compoziție într-unul pentru a obține cantități egale în momentul în care adaugi cacaua diluată. Pune 2-3 linguri de compoziție peste cacaua diluată și amestecă. Compoziția se adaugă în castronul cu compoziție mai puțină.

Tapetează formele sau tava de brioșe cu hârtie de copt. Umple formele alternând compozițiile, câte o lingură de fiecare până când le vei umple. Bagă tavă în cuptorul preîncălzit la 170 C pentru 30 de minute.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies