Cum să oprești pofta de mâncare. Ce alimente trebuie să consumi

Cum sa opresti pofta de mancare
Cum sa opresti pofta de mancare

Dacă ești la dietă sau pur și simplu vrei să mănânci mai puțin, este important să știi faptul că doar alimentele sățioase te vor putea ajuta. Iată cum să oprești pofta de mâncare și ce dietă te poate ajuta să slăbești fără prea mult efort:

Toți știm deja faptul că alimentele pe care le consumăm ne afectează senzația de sațietate în moduri diferite, deci este foarte important să știm exact ce valori nutriționale au produsele pe care le alegem. De exemplu, cele bogate în calorii, proteine și vitamine te ajută să mănânci mai puțin la următoarea masă din zi, iar acest lucru este foarte important în cazul în care vrei să scapi de kilogramele în plus.

Pentru a opri pofta de mâncare și a-ți potoli apetitul, este mai mult decât necesar să consumi alimente bogate în proteine, cele care modifică nivelul unor hormoni ai sațietății, printre care și grelina. De asemenea, și produsele bogate în fibre te vor ajuta să te simți sătul o perioadă lungă de timp, dat fiind faptul că pot încetini golirea stomacului și pot mări timpul alocat digestiei.

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile

Cum sa opresti pofta de mancare
Cum sa opresti pofta de mancare[Sursa foto: PixaBay]

Cum să oprești pofta de mâncare

Cartofii fierți

Cartofii fierți şi nedecojiţi te vor ajuta să oprești pofta de mâncare pentru o perioadă de timp destul de mare. Cartoful reprezintă o importantă sursă de minerale şi vitamine, printre care vitamina C şi potasiu.

De asemenea, au un conţinut ridicat de carbohidraţi, fibre şi proteine și aproape deloc grăsimi.

Ouăle

Printre cele mai sățioase alimente, care cu siguranță te vor ajuta să oprești pofta de mâncare și să te simți sătul pentru mai mult timp, se numără ouăle. Nutrienții se găsesc în gălbenuș, incluzând și antioxidanții precum luteină și zeaxantină, benefici sănătății ochiului. Ouăle au o cantitate semnificativă de proteine de calitate și pentru efectul de creștere a sațietății sunt recomandate a fi consumate fierte, mai ales la micul dejun.

De exemplu, un mic dejun care include ouăle fierte determină un aport caloric mai redus pentru următoarele 36 de ore.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ovăzul

Consumat de regulă la micul dejul, ovăzul poate fi o alegere excelentă, mai ales dacă ești la dietă și vrei să reduci pe cât posibil pofta de mâncare.

Fulgii de ovăz au un conținut scăzut de calorii şi sunt o importantă sursă de fibre, în mod special de fibre solubile beta-glucan. Ovăzul are un scor ridicat de saţietate, fiind clasat pe locul al treilea.

Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu AVOCADO. Cum slăbești 5 kg în 14 zile

Cum sa opresti pofta de mancare
Cum sa opresti pofta de mancare[Sursa foto: Pexels]

Conopida

Conopida este un înlocuitor foarte bun pentru aproape orice tip de aliment. O poți fierbe sau adăuga în diferite tipuri de salată pentru a-ți crește aportul de sațietate. De asemenea, conopida încetinește digestia, drept pentru care te vei simți sătul pentru mai mult timp.

Peștele

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Caracteristic pentru proteinele de bună calitate și acizii graşi Omega–3, peștele oferă senzaţia de saţietate oamenilor care se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Un studiu efectuat de cercetătorii americani arată faptul că proteinele din peşte pot avea un efect mai puternic asupra saţietăţii faţă de alte surse de proteine. Speciile grase precum somonul, păstravul, sardinele, tonul și macroul sunt mai bogate în nutrienți pe bază de grăsimi, inclusiv vitamina D.

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Cum sa opresti pofta de mancare
Cum sa opresti pofta de mancare[Sursa foto: Pexels]

Cum să oprești pofta de mâncare- Dieta cu apă cu lămâie 

Consumată pe stomacul gol, apa cu lămâie te va ajuta să oprești pofta de mâncare, să îți protejezi sistemul imunitar și să își începi ziua așa cum se cuvine! Așadar, medicii recomandă să bei în fiecare dimineață un pahar cu suc de lămâie și apă călduță pe stomacul gol și să aștepți cel mult jumătate de oră până la micul dejun.

La micul dejun  poți consuma ouă fierte, foarte sățioase și importante în procesul de oprire a poftei de mâncare.

Dimineața, pe stomacul gol, se recomandă să consumi un pahar cu suc de lămâie și apă călduță. Nu uita că și pe parcursul zile va trebui să faci același lucru! Un pahar cu apă cu lămâie înainte de mesele principale ale zilei te va determina să consumi mai puțin alimente, deoarece vei avea senzația de sațietate.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

9 Beneficii pe care le are gimnastica aerobică

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies