Ce poți să vizitezi în BRAȘOV. "Am fost copleșit de frumusețea locurilor și de moștenirea extraordinar de bogată a acestor comunități”

Ce poți să vizitezi în Brasov
Ce poți să vizitezi în Brasov

Orașul Brașov este unul dintre cele mai frumoase din întreaga țară, peisajele și obiectivele turistice atrăgând anual sute de mii de persoane, atât români, cât și străini. Află ce poți să vizitezi în Brașov și care sunt principalele atracții turistice.

Brașovul este destinația de vacanță preferată de mii de persoane, atât din străinătate, cât și de la noi din țară, asta datorită obiectivelor turistice pe care le pune la dispoziție. Indiferent de anotimp, Brașovul oferă o mulțime de activități și oportunități de a te relaxa, dar și de a afla povești interesante, păstrate bine de-a lungul secolelor. Descoperă ce poți să vizitezi în Brașov printr-un top al obiectivelor turistice.

Citeste si: CITEȘTE: Povestea Castelului Peleş construit de Carol I. A fost primul castel electrificat din Europa

Ce poți să vizitezi în Brasov
Ce poți să vizitezi în Brasov[Sursa foto: PixaBay]

Ce poți să vizitezi în Brașov

Piața Sfatului

Primul lucru pe care îl poți face când ajungi în Brașov este să te plimbi în Piața Sfatului, locul unde se organizau târguri în Evul Mediu. Casa Sfatului, poziționată central în Piață, este o clădire cu ceas-turn din secolul al 13-lea, care a devenit ulterior primăria orașului.

Biserica Neagră

Situată chiar lângă Piața Sfatului, Biserica Neagră este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Brașov, asta datorită arhitecturii gotice pe care o are. Aceasta a fost construită între anii 1385 și 1477 chiar pe spațiul unei biserici romane. În 1689, clădirea a ars într-un incendiu, de aici și denumirea de „Biserica Neagră”, nume ce a fost acceptat abia în secolul al 19-lea.

Citeste si: Cele mai frumoase locuri de vizitat la munte. Poți ajunge chiar dacă ești începătoare

Ce poți să vizitezi în Brasov
Ce poți să vizitezi în Brasov[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Strada Sforii

Strada Sforii din Brașov a fost desemnată ca fiind una dintre cele mai mici din Europa, după strada Spreuerhofstraße din Germania și Parliament Street din Anglia.

Lățimea acesteia variază între 1,11 și 1,35 metri, iar lungimea este de 80 de metri. Aceasta se poziționează între străzile Cerbului și Poarta Chei.

Satul Viscri

Satul Viscri a devenit faimos în întreaga lume după ce a fost vizitat de Prințul Charles, în 1998. Prinţul de Wales s-a îndrăgostit iremediabil de peisajul arhitecturilor săsești, astfel că a înființat o fundație prin care a renovat și amenajat 10 proprietăți, destinate acum turiștilor.

„Am fost transportat atât geografic, cât și temporal – într-un alt loc și într-un alt timp. Am fost copleșit de frumusețea locurilor și de moștenirea extraordinar de bogată a acestor comunități”, a spus Prințul Charles, într-un interviu pentru Telegraph.

Citeste si: CITEȘTE: Care sunt cele mai frumoase obiective turistice din România

Ce poți să vizitezi în Brasov
Ce poți să vizitezi în Brasov[Sursa foto: PixaBay]

Ce poți să vizitezi în Brașov- Castelul Bran

La distanță de 30 de km de Brașov se află Castelul Bran, care are în spate o mulțime de povești misterioase și o istorie de-a dreptul fascinantă. Mulți turiști din întreaga lume vin să îl viziteze datorită poveștilor despre Dracula.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Muzeul de istorie din Brașov

Situat în Piața Sfatului și înființat în anul 1951, Muzeul de istorie deține o sumedenie de informații și povești despre evenimentele și oamenii din trecutul acestui oraș.

Muntele Tâmpa

Muntele Tâmpa oferă panorama întregului oraș, deci vei putea privi acoperișurile cărămizii ale locuințelor din centrul orașului, Biserica Neagră și Turnul Sfatului. Cu o altitudine de 960 de metri, poți ajunge cu telegondola în doar 4 minute.

Citeste si: DESCOPERĂ: Idei de vacanță în România. Locuri superbe de vizitat în concediu

Ce poți să vizitezi în Brasov
Ce poți să vizitezi în Brasov[Sursa foto: PixaBay]

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov e află la 15 km de Brașov și datează din secolul al XIV-lea. Turiștii pot vizita interiorul cetății și muzeul de artă feudal, în care sunt expuse arme, unelte, galerii, mobilier de epocă, armuri, porturi specifice secolului și diverse fotocopii ale documentelor din acea vreme.

Ce poți să vizitezi în Brașov- Parc Aventura

Dacă ești o persoană dornică de senzații tari, nu trebuie să ratezi experiența din Parc Aventura, cel mai mare parc de aventură din Europa de Est. Iubitorii de adrenalină pot încerca o tiroliană spectaculoasă care ajunge până la 20 de metri înălțime.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Destinații de vacanță incredibile în jurul Bucureștiului. Obiective turistice

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies