Pui cu smântână ca la bunica. Rețeta delicioasă care îți va trezi amintiri

Pui cu smantana ca la bunica
Pui cu smantana ca la bunica

Gustul preparatelor pe care le găteau bătrânii noștri este fără îndoială de neînlocuit și, bineînțeles, greu de regăsit în zilele noastre. Calitatea produselor se numără printre motivele principale pentru care nimic nu mai seamănă cu ce pregătea bunica în copilărie, dar și modul de preparare. Iată cum să gătești pui cu smântână ca la bunica, o rețetă care îți va trezi amintiri.

Dulciurile, supele și preparate din carne pe care le mâncai în copilărie, la bunici, aveau un gust aparte. Secretul bunicii stă în calitatea produselor, dar și în modul de preparare, dat fiind faptul că atunci nu existau atâtea dispozitive care să ușureze munca în bucătărie. O rețetă foarte cunoscută, pe care o pregăteau de multe ori bunicile noastre, este puiul cu smântână. La prima impresie pare foarte simplă și rapidă, însă nu mulți reușesc să obțină gustul autentic, pe care ni-l aducem aminte cu drag.

Află care este secretul preparatelor „ca la bunica” și cum poți pregăti rețeta de pui cu smântână ca în copilărie, care cu siguranță îți va trezi o grămadă de amintiri.

Citeste si: 7 Idei de garnituri ușoare și gustoase pentru șnițele. „O mâncare sănătoasă ține de o materie primă de calitate, de prospețime, iar apoi de ingrediente așezate cât mai echilibrat."

Pui cu smantana ca la bunica
Pui cu smantana ca la bunica[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă de pui cu smântână ca la bunica

Ingrediente:

- 750 gr pulpe de pui
- 350 gr ciuperci
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 500 ml smântână de gătit
- sare și piper
- 1-2 foi de dafin
- pătrunjel verde

Citeste si: Cu ce se mănâncă MUSLI. Nutriționiștii promovează acest tip de mâncare care este mai apreciat decât cerealele obișnuite

Pui cu smantana ca la bunica
Pui cu smantana ca la bunica[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mod de preparare:

Ingredientul vedetă pentru pregătirea acestei rețete este carnea de pui. Pentru a obține gustul autentic, este necesar să alegi un pui de curte, crescut în mod natural, fără hormoni sau alte substanțe.

Se pot folosi atât pulpele, cât și pieptul, ambele părți fiind potrivite pentru acest fel de mâncare. Pentru început, carnea de pui trebuie spălată și curățată, iar mai apoi tăiată în bucăți mici, sub formă de cubulețe. Asezonează cu sare, piper, foi de dafin sau alte condimente pe care le preferi și las-o deoparte până când pregătești și celelalte ingrediente.

Între timp, curăță ceapa și usturoiul și clătește-le sub apă rece.

Toacă ceapa mărunt, împreună cu doi căței de usturoi. Spală bine ciupercile cu apă rece, apoi taie-le în felii sau în cubulețe mai mari.

Pune uleiul într-o tigaie și las-o pe foc la intensitate medie. După ce s-a încălzit puțin, poți adauga și carnea de pui pe care o rumenești pe toate părțile. După ce a prins o culoare aurie, transfer-o într-un alt vas și păstreaz-o acoperită până o vei adăuga din nou în tigaie.

Mai apoi, pune în tigaia în care ai rumenit carnea ceapa și doi căței de usturoi. Amestecă bine ingredientele și lasă-le la preparat până își schimbă culoarea. Adaugă ciupercile și amestecă-le ușor cu ingredientele din tigaie. Așteaptă să se pătrundă bine, amestecând constant. Ciupercile se vor deshidrata și vor lăsa suficient suc în tigaie încât să fiarbă bine. Adaugă și 2 foi de dafin, pe care le îndepărtezi după 10 minute de fierbere.

După ce sucul de la ciuperci a scăzut consistent, adaugă smântâna și carnea de pui. Lasă totul să fiarbă aproximativ 10 minute, iar la sfărșit adaugă încă un cățel de usturoi dat prin răzătoare.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum gătești plăcintă cu varză la cuptor. Este gata în 40 de minute!

Pui cu smantana ca la bunica
Pui cu smantana ca la bunica[Sursa foto: PixaBay]

Care este secretul preparatelor „ca la bunica”

Preparatele tradiționale au la bază secretele bunicilor noastre. Pentru gustul din copilărie trebuie să alegi cu mare grijă ingredientele, mai ales atunci când vine vorba despre carne. Atât aceasta, cât și legumele sau condimentele pe care le folosești atunci când vrei să obții gustul autentic din copilărie trebuie să fie cât mai naturale, fără substanțe adăugate sau hormoni în cazul cărnii.

Rețetele bunicii au la bază, de multe ori, untura de porc. Deși este foarte grasă, aceasta oferă gustul pe care îl știm din copilărie. În preparatele tradiționale înlocuiește untul sau uleiul cu untură și vei vedea că rezultatul final este foarte aprope de gustul pe care îl știi din copilăria ta la bunici.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cât timp se fierbe fideaua. Pregătește cea mai bună rețetă de cataif cu fidea

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies