Povestea despre refugiații din Gara de Nord din București a ajuns în toată lumea. Ce fac oamenii când se întâlnescu cu voluntarii.
Refugiații din Ucraina reușesc să impresioneze zi de zi cu poveștile lor. De 30 de zile, zeci de mii de persoane fug zilnic din calea războiului și ajung în România, Republica Moldova ori alte țări și sunt primite cu brațele deschise de către mulți oameni cu sufletul mare.
Pentru că este vorba despre o adevărată desfășurare de forțe pentru a fi alături de refugiații ucraineni, numeroși voluntari și reprezentanți ai ONG-urilor s-au mobilizat pentru a le oferi tot ce trebuie celor care au plecat din calea războiului: haine, mâncare, bani și alte bunuri.
În timp ce mulți voluntari au ajuns la punctele de trecere ale frontierei de la Sighetul Marmației, Siret ori Iscaceea, mulți voluntari s-au concentrat să îi ajute pe refugiații care ajung la Gara de Nord, locul de unde pleacă în mai multe zone din lume.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mihaela, una dintre voluntarele de la Gara de Nord, a rămas profund impresionată de comportamentul refugiaților.
Aceasta spune că există și refugiați din Ucraina care au devenit și ei voluntari la rândul lor, ajutându-i pe oamenii fără adăpost care își fac veacul în jurul Gării de Nord. Mulți ucraineni au împărțit cu românii produsele primite de la oamenii cu sufletul mare și nu și-au luat mai multe lucruri.„Îmi povestea una dintre colegele noastre, care venise la voluntariat, că pe drumul către sălile de voluntariat a văzut ucraineni cum își împărțeau fructele cu ai noștri români.
Practic, ei niciodată nu își iau mai mult decât au nevoie. Dacă deja au primit ceva, nu mai primesc a doua oară.Sunt conștienți că ceea ce se face aici este pe bază de voluntariat și că sunt din donațiile oamenilor și că alții ca ei au nevoie de ajutor. Și încearcă și ei cum pot să ajute. Sunt cetățeni refugiați care au rămas la cazări în România și vin să ajute ei cumva.