Ce i-a făcut un ucrainean unui șofer român blocat în Germania: „Cu lacrimi în ochi îmi spune”

Ajutorul primit de un roman
Ajutorul primit de un roman din partea unui ucrainean

Ce s-a întâmplat cu un șofer român aflat în Germania, după ce i s-a stricat TIR-ul. Ce a făcut un ucrainean când l-a văzut.

Bunătatea românilor față de refugiații ucraineni a ajuns cunoscută în toată lumea. Un șofer român de TIR care încerca să își repare autovehiculul într-o parcare din Germania a avut parte de cea mai mare surpriză din viața sa.

Dumitras Flavius nu se aștepta ca ziua sa să ia o turnură atât de neașteptată. Acesta susține că a fost abordat de un cetățean ucrainean, care, „cu lacrimi în ochi”, a insistat să îi ofere ceva de mâncare.

Ce a spus șoferul român de TIR despre întâmplarea din Germania și întâlnirea cu ucraineanul


„Astăzi am fost nevoit să opresc de urgență într-o parcare din Germania, mai exact autostrada A7 între Ulm și Memmingen. S-a spart un furtun și am pierdut toată apa din radiator. După ce am rabatat cabina am observat care e problema și am chemat un service mobil. Între timp și-a făcut apariția un bărbat la vreo 50 de ani și mă întreabă dacă sunt român.

Eu îi răspund în engleză că da, el mă întreabă dacă vorbesc ucraineană sau rusă. Eu îi răspund că nu pe un ton mai iritat deja că mă întrerupea din muncă”, a scris Dumitras Flavius, sâmbătă, pe Facebook.

Citeste si: Ce a păţit o familie de ucraineni în România! Când s-au întors la maşină au avut parte de o dezamăgire cruntă pe care nu o vor uita niciodată

Ucraineanul, spune șoferul român, a revenit înapoi cu mâncare și „cu lacrimi în ochi”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ajutorul primit de un roman
Ajutorul primit de un roman in Germania[Sursa foto: Facebook]

„Se ia omul și pleacă și vine înapoi cu un borcan de mâncare și câteva bucăți de pâine. Cu lacrimi în ochi îmi spune: You help Ucraina, I help you.

După care pleacă înapoi la camion. Am încercat să îi spun că nu am nevoie de mâncare dar de fiecare dată mi-a răspuns, cu mâna pe inimă: please take it, please take it”, a mai relatat românul.

Ajutorul primit de un roman
Ajutorul primit de un roman din partea unui cetatean ucrainean[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: O bătrână refugiată, gest impresionant în Gara de Nord: „Era lihnită de foame, se uita la mâncare”

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Bărbatul român consideră că în ultimele săptămâni „am reușit să spălăm imaginea României”.

„Dacă am reușit să facem ceva în ultimele săptămâni, am reușit să spălăm imaginea României. Cu toți străinii cu care am vorbit au avut doar cuvinte de laudă la adresa noastră”, a mai spus bărbatul.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies