Pieptul de pui are un gust aparte indiferent de modul în care preferi să îl consumi: fiert, la cuptor sau pe grătar. Este ideal pentru mesele de prânz, alături de piure, salate sau garnituri cu legume și toată lumea îl preferă, inclusiv cei mici. Află cât timp se fierbe pieptul de pui pentru a beneficia la maximum de toate proprietățile sale.
Dintre toate tipurile de carne, pieptul de pui este cel mai simplu de preparat și se potrivește de minune cu o varietate de garnituri. Înainte de a prepara pieptul de pui, trebuie să te asiguri că este de înaltă calitate, proaspăt și depozitat la temperaturi potrivite. Citește, în rândurile de mai jos, cât timp se fierbe pieptul de pui, care sunt beneficiile acestuia și cum poți prepara cea mai simplă rețetă pentru cei dragi.
Citeste si: Cât timp se fierbe oul de gâscă. Fiert: moale, tare sau mediu
Pieptul de pui- Beneficii
Medicii nutriționiști recomandă consumul de piept de pui fiert, fără piele, deoarece ajută la pierderea în greutate, acesta fiind preferat de multe persoane ca parte din curele de slăbire. Pieptul de pui reprezintă o importantă sursă de proteine, necesare pentru construirea mușhilor și pentru prevenirea pierderilor musculare.
De asemenea, pieptul de pui conține minerale și vitamina B, utilă în prevenirea problemelor precum cataracta. Studiile au arătat că pieptul de pui are și proprietăți care luptă împotriva cancerului. Un consum mai mare de carne roșie crește riscul de cancer colorectal, în timp ce la pieptul de pui riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer este redus.
Cantitățile considerabile de proteine regăsite în pieptul de pui ajută la scăderea pierderii osoase, mai arată specialiștii.
O cantitate de doar 100 grame de piept de pui este suficientă pentru a îndeplini aportul zilnic de proteine.Citeste si: Cât timp se fierb borcanele la bain-marie. Care este secretul gospodinelor?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cât timp se fierbe pieptul de pui
Pentru a fierbe corect un piept de pui ai nevoie de o oală mare, apă și condimente. Este foarte important să îl cureți bine înainte, sub apă rece, și să elimini pielea și grăsimile. Îl poți tăia în cuburi mici sau mari, în funcție de preferințe și de ceea ce urmează să faci cu el. Dacă ai, de exemplu, un pui întreg, durata de fierbere variază între 50 și 60 de minute, depinde de cantitatea acestuia.
Pune pieptul de pui într-o oală mare și adaugă apă până când îl cuprinzi pe tot. Ulterior, adaugă o ceapă întreagă, curățată și tăiată pe jumătate. O poți scoate după ce au trecut 20 de minute de la fierbere.
Aroma pe care o poate avea pieptul de pui după pregătire depinde doar de preferințele tale.
Citeste si: Cât timp se fierb dovleceii. Care este secretul gospodinelor?
Piept de pui fiert în sos de ton
Ingrediente:
- 1 morcov,
- 1 ceapă
- 2 fire de pătrunjel
- cimbru
- 1/2 l supă de pasăre
- 4 bucăţi de piept de pui
- 4 fileuri de sardină
- 1 conservă de ton în suc propriu
- 6 linguri maioneză
- sare și piper după gust
- zeama de la o lămâie
- 3 castraveciori cornişon
- 1 lingură capere
- 2 ouă fierte
-
10 măsline negre
Mod de preparare: Pentru început, răzuieşte morcovul, curăţă cepele şi spală pătrunjelul. Se spală și cimbrul, iar mai apoi se toacă mărunt.
Ulterior, pune la fiert supa cu morcovul, pătrunjelul şi cimbrul. Adaugă pieptul de pui şi lasă-l să fierbă la foc mic preț de aproximativ 15 minute.
Pentru sos- Din sardine și ton faci un piure, folosindu-te de 100 ml supă fiartă de pui. Se adaugă maioneza şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Taie mărunt castraveciorii şi amestecă împreună cu caperele în sos. Se descojesc ouăle, se taie cubulețe şi se pun deoparte.
Pieptul de pui se scoate de la fiert cu spumiera, se taie în bucăţi şi se aranjează pe un platou. Se toarnă pe deasupra o parte din sos, iar restul se serveşte separat. Carnea cu sosul se ornează cu ouă şi măsline.