Am descoperit dieta care chiar funcționează cu adevărat și nu este deloc greu de urmat. Tu știai despre existența ei?
Aflați din rândurile următoare care este mai exact dieta care chiar vă va ajuta să slăbiți exact așa cum vă doriți, ce elemente are în plus față de celelalte diete, dar și în ce constă aceasta. În plus, descoperiți și un regim alimentar detaliat pe care îl puteți urma, imediat ce veți începe această dietă, care cu siguranță va da rezultatele.
Dieta care funcționează cu adevărat
Unul dintre nenumăratele motive pentru care această dietă funcționează cu adevărat este datorită faptului că a fost creată de către un specialist în sănătate. Doctorul Dukan, pe lângă faptul că a dat numele acestei diete( Dieta Dukan), a ținut cont și ca planul alimentar să fie unul echilibrat, astfel încât să bifeze toate cerințele nutriționale, dar totodată să ajute și persoanele care își doresc să slăbească.
Dieta Dukan, ține cont și de aspectul psihologic al unei persoane care își dorește să slăbească. Acest lucru este important, datorită faptului că în primul rând trebuie să reușiți să ajungeți la greutatea dorită, iar în al doilea rând, trebuie să o și mențineți. În momentul în care procesul de slăbire a fost însoțit și de un sprijin emoțional adecvat, odată ce vă veți atinge obiectivul, vă va fi ușor și să îl mențineți exact așa cum ar trebui.
Citeste si: Cura de slăbire cu semințe de dovleac. Slăbește 5 kilograme în 7 zile
Aspecte ale dietei Dukan care fac diferența
Dieta Dukan este bogată în proteine, prin urmare, organismul tău nu va avea parte de o schimbare bruscă a alimentației, cum se procedează în cazul altor diete.
Proteinele sunt cele care de obicei, trebuie să fie primele alimente suprimate și totodată sunt și cele care sunt tot mai prezente în dietele zilnice.În comparație cu alte diete, dieta Dukan nu este una extrem de restrictivă. Aceasta nu interzice complet consumul anumitor alimente pe care le consumați în mod obișnuit. Acest lucru vă va permite să nu simțiți că țineți o dietă, în adevăratul sens al cuvântului.
Dieta Dukan este totodată și una foarte planificată și în același timp, structurată. Aceasta este foarte bine pusă la punct, datorită faptului că ține cont și de modul în care corpul nostru va arăta, dar și de mintea noastră. Aceste două aspecte, împreună, vor ajuta la obținerea rezultatului dorit, dar și la durabilitatea acestuia în timp.
Citeste si: Cu ce se mănâncă nachos. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cum se ține dieta Dukan
Dieta Dukan este structurată pe 4 mari faze. Regimul Dukan se bazează pe o listă lungă de alimente permise, din care mai mult de jumătate sunt de proveniență animală, precum carne, pește, fructe de mare, ouă, lactate cu 0% grăsimi și multe altele, iar restul sunt de proveniență vegetală.
Faza 1 – faza de atac
Faza de atac sau altfel spus, etapa proteinelor pure, reprezintă faza în care procesul de slăbire se va declanșa. Această fază poate dura între 1-10 zile, în funcție de câte kilograme aveți în momentul în care vă decideți să începeți această dietă, după cum urmează:
- Până în 5 kilograme- faza de atac va dura o zi
- Între 5-10 kilograme- faza de atac va dura 3 zile
- Între 10-20 kilograme- faza de atac va dura 5 zile
- Mai mult de 20 de kilograme- faza de atac poate dura 7-10 zile
Faza 2 – faza de croazieră
În această fază, denumită și faza de croazieră, se va alterna regimul specific de proteine din faza 1, cu un regim combinat de proteine și legume. Se recomandă cA alternanța să aibă loc la 5 zile sau de o zi și o zi, după cum urmează:
- 5 PP/ 5 PL (5 zile proteină pură, 5 zile proteine+ legume) – recomandată celor care doresc o slăbire semnificativă
- 1 PP/ 1 PL – pentru cei care doresc să slăbească aproximativ 10 kg, însă această alternare poate fi și o pauză pentru cei care au adoptat alternarea odată la 5 zile
- 2 PP/ 5 PL – pentru cei care doresc să consume și legume în timpul săptămânii, iar în weekend doar alimentele proteice cu proveniență animală
- 2 PP/ 5 N – pentru cei care doresc doar o tonifiere, iar în cele 5 zile se va urma o alimentație normală
Durata acestei faze de croazieră poate să fie până în momentul în care ați ajuns la greutatea optimă pe care ar trebui să o aveți. Prin urmare, va trebui să vă cântăriți și să decideți cam câte kilograme vă doriți să slăbiți, pentru a vă stabili un obiectiv.
Citeste si: Cu ce se mănâncă nuggets. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat
Faza 3 – faza de consolidare
În această fază de consolidare, vor fi permise anumite noi alimente, însă în cantități mici, pentru ca organismul să se poată adapta treptat. În această perioadă este permisă și o masă obișnuită, pe săptămână, care poate conține și carne interzisă, precum cea de porc sau miel.
Durata acestei faze de consolidare este de câte 10 zile, pentru fiecare kilogram pe care l-ați pierdut, în timpul primelor faze, cea de atac și de croazieră.
Faza 4 – faza de stabilizare
În faza de stabilizare, a venit momentul în care vă puteți începe un stil de viață pe care ar trebui să îl mențineți constant, pentru tot restul vieții, dacă vă doriți ca rezultatele să persiste pe un termen mai lung. Veți putea mânca iar ceea ce vă doriți, cum și cât vă doriți, însă doar urmând trei reguli, pe care le găsiți mai jos, precizate la planul alimentar de la faza cu numărul 4, faza de stabilizare.
Citeste si: Dietă cu AVOCADO. Cum slăbești 5 kg în 14 zile
Care este planul alimentar
În funcție de fiecare fază în parte alimentele care se află în planul nostru alimentar se vor schimba sau se vor combina, pentru ca procesul de slăbire să aibă loc într-o modalitate uniformă.
Faza 1 – faza de atac
În faza 1 a acestui proces de slăbire, mesele vor fi alcătuite din produse care fac parte din următoarele categorii:
- Carne slabă de vită, vițel, iepure sau vânat slab
- Carne albă de curcan sau de pui (fără piele)- are un conținut ridicat de lipide
- Peste indiferent dacă este slab sau gras, sau fructe de mare
- Organe de animal, precum limba și ficatul de vită, mânzat sau ficatul de pasăre
- Ouă – maximum două pe zi
- Produse lactate degresate integral
- Mezeluri slabe obținute din carne de pui, curcan, mânzat, etc.
- Tărâțe de Ovăz – consumate în fiecare zi, câte două linguri
NU se consumă carne de porc sau de miel.
Faza 2 – faza de croazieră
Lista alimentelor permise în faza de croazieră:
- Proteine - carne albă și roșie, pește, crustacee și fructe de mare, proteine vegetale, produse lactate slabe și ouă
- Legume - anghinare, fasole, sparanghel, varză de Bruxelles, sfeclă, broccoli, morcovi, conopidă, țelină, castraveți, vinete, andive, fasole păstăi, kale, salată verde, rucola, ciuperci, ceapă, praz, ceapă verde, rubarbă, roșii, dovlecei
- Ulei de măsline - cel mult o linguriță pe zi, doar în zilele în care consumi și proteine vegetale
- Goji - o lingură pe zi, doar în zilele în care consumi și proteine vegetale
Citeste si: Cât timp se fierbe quinoa. Care este secretul?
Faza 3 – faza de consolidare
- Ce rămâne la fel și ce se schimbă în această etapă:
- joia va rămâne ziua dedicată exclusiv proteinelor pure, ca în faza de atac
- în toate celelalte 6 zile, poți combina în orice cantitate, proteinele pure cu cele din legume
- poți să adaugi un fruct și o felie de pâine integrală în fiecare dintre cele 6 zile
- o dată pe săptămână poți consuma carne de porc sau de miel
- ai voie să mănânci orice vrei, la două mese pe care le alegi tu, în oricare dintre cele 6 zile, de preferat ca acest lucru să se întâmple în zile diferite
- consumul de apă (minimum 1,5 litri), 30 de minute de sport zilnic și cele 2-3 linguri de tărâțe rămân la ordinea zilei
NU consumați prăjeli și dulciuri care au în compoziția lor mult zahăr.
Faza 4 – faza de stabilizare
În ultima fază, cea de stabilizare vor exista anumite restricții și principii ușor de urmat:
- fiecare zi de joi a săptămânii este respectat regimul PP (proteină pură)
- se consumă 3 linguri de tărâțe de ovăz în fiecare zi
- se favorizează mișcarea (evitarea utilizării liftului, evitarea statului prea mult pe scaun, mersul pe jos)