Ce s-a întâmplat cu refugiaţii ucraineni de la Gara de Nord şi pe cine au sărbătorit: "M-am trezit cu tortul în faţă" Imagini uluitoare

Refugiaţii de la Gara de Nord au trăit momente speciale
Refugiaţii de la Gara de Nord au trăit momente speciale

Teodor Nemţeanu, cunoscutul voluntar care ajută refugiaţi ucraineni, la Gara de Nord, a avut parte de o surpriză pe care nu o va uita niciodată.

Războiul din Ucraina a generat tristeţe, deznădeje, disperare şi haos. Totuşi, în tot acest peisaj sumbru, pe care cu toţii ne vom chinui să-l uităm, există mulţi oameni care au dat o rază de speranţă.

Zi şi noapte, în ultima lună, au încercat să le ofere alinare şi o fărâmă de linişte şi ajutor refugiaţilor ucraineni care s-au răspândit în toată lumea. Unul dintre aceşti oameni speciali este un român care a ales să facă bine, foarte mult bine, în Capitală.

Citeste si: Cum a fost găsită o familie de refugiaţi ucraineni de la Sihăstria. Puţini ar avea puterea să facă asta! "Ne rugăm pentru el"

Teodor Nemțeanu sau „Dodo”, cum îi spun apropiaţii lui, a început campania din Gara de Nord dintr-o dorinţă puternică de a face bine. Protagonistul nostru a lucrat 20 de ani ca bodyguard și, cu banii pe care a reuşit să-i strângă, a urmat cursuri de prim ajutor și a achiziţionat o ambulanță și un autoturism de intervenții care sunt mereu la dispoziţia semenilor lui care au

nevoie de asistenţă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Un voluntar de la Gara de Nord, sărbătorit de refugiaţi
Un voluntar de la Gara de Nord, sărbătorit de refugiaţi[Sursa foto: Foto: WOWbiz.ro]

După ce am devenit pompier, am vrut să fac un upgrade. De ce să mai fie nevoie, după Colectiv și altele, să mai chemăm pe alții și pentru partea de prim-ajutor, când putem, practic, să facem un serviciu integrat, să avem cunoștințe despre toate cele trei? De asta mi-am luat o ambulanță, pe care am și omologat-o în luna februarie.(...)

Și uite așa am ajuns eu la trenul de 5:10, în data de 25 februarie, când m-am trezit în sala de așteptare de clasa a II-a cu vreo 45 de refugiați din Ucraina. Majoritatea femei cu copii, înspăimântate, speriate ”, a mărturisit Dodo luna trecută, într-un interviu acordat jurnaliștilor WOWbiz.

Teodor Nemţeanu:" Mi-au zis inițial că vine cineva de la Ambasada Ucrainei ca să facă o donație"

Voluntarii care s-au polarizat, în ultimul timp, în jurul lui Dodo au vrut să facă ceva special de ziua celui care a demarat campania ce a ajutat foarte mulţi ucraineni plecaţi fără nimic din calea războiului.

Citeste si: Ce se întâmplă în Gara de Nord în momentul când ajung trenurile cu refugiați! Marturii exclusive ale celor care fug din calea războiului din Ucraina

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Pe 7 aprilie, echipa din Gara de Nord s-a întâlnit să sărbătorească și să-i cânte „La mulți ani!” lui Dodo. Obișnuit să muncească asiduu pentru oamenii aflaţi la ananghie, bărbatul a uitat, totuşi, pentru câteva minute, de vacarmul din ultima lună și a savurat din plin momentul alături de familie și de refugiaţii care i-au devenit apropiaţi.

Mi-au zis inițial că vine cineva de la Ambasada Ucrainei ca să facă o donație pentru adăpostul din gară.

M-au păcălit și m-am trezit cu tortul în față! Eu mă grăbeam între săli și ce s-au gândit ei să facă! (râde) A fost foarte frumos, chiar dacă a fost o pauză scurtă! ”, a mărturisit Dodo pentru WOWbiz.ro.

Sursă foto: WOWbiz.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies