Emoționant! O bunică din Ucraina a scăpat din calea războiului cu câteva găini: „Am trecut prin două războaie și acum asta”

Bunica din Ucraina si gainile
Bunica din Ucraina si gainile care i-au salvat viata

Femeia locuiește de mai bine de o lună cu găinile sale în casă și a povestit despre cum i s-a schimbat viața.

După ce a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial și căderea Uniunii Sovietice, bunica Zinaida Makishaiva a impresionat o lume întreagă, după ce au apărut mai multe imagini cu ea și cu o găină și cu un cocoș, pe care a reușit să le salveze din calea rușilor.

Bătrâna în vârstă de 82 de ani nu a fost prea afectată atunci când tancurile rusești au apărut pentru prima dată la începutul lunii martie în Borodyanka, la nord-vest de capitala ucraineană Kiev.

Însă, după câteva zile, rachetele Grad s-au izbit de casa ei, distrugându-i adăpostul găinilor. Mai mult decât atât, un vecin de-al său a fost ucis de către bombardamentele rusești.

Citeste si: Volodimir Zelenski a transmis un mesaj la o lună și jumătate după război: „Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea”

„Ușile au fost distruse. Am dus puii înăuntru pentru că aveam nevoie de ceva de mâncare.

Nu aveam ce mânca în afară de cartofi, doar atât. Nu este apă, nu e gaz, nimic.", a dezvăluit femeia din Ucraina, ai cărei copii locuiesc în altă parte a țării, ea fiind singură în aceste momente.

Bunica Zinaida
Bunica Zinaida merge zilnic sa primeasca ajutoare[Sursa foto: captura video]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mai mulți soldați ruși au intrat în locuința ei, cerându-i să stea în pivniță.

„Le-am spus: „Ucideți-mă, dar nu mă duc”, a spus Makishaiva pentru Reuters.

Citeste si: Kievul, bombardat de ruși a doua oară în două zile după scufundarea crucișătorului "Moscova"

Femeia locuiește în continuare în casa ei

Zilele următoare, bătrâna a înfruntat atacurile rușilor și și-a riscat viața pentru a aduce apă dintr-o fântână din apropiere.

Pentru că nu avea mâncare, singurul ajutor a venit din partea găinilor, care au ouat în această perioadă și astfel a putut să le consume.

„Ceea ce hotărăște Dumnezeu se va întâmpla. Am trecut prin două războaie și acum asta. Mă rog ca asta să fi trecut și luptele să nu mai revină", a mai spus Makishaiva, recunoscătoare pentru că a reușit să supraviețuiască în aceste zile datorită păsărilor sale.

Citeste si: Povestea câinelui Reeny, supranumit „Hachiko din Makariv”! Refuză să plece din casa unde stăpâna lui a fost abuzată și ucisă de armata lui Putin



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce s-a întâmplat cu fetița din Ucraina pe spatele căreia mama ei a scris datele de contact după ce a ajuns în România: „Cel mai teamă îmi era”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies