Rețetă delicioasă de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor

paste cu branza feta si rosii cherry la cuptor
Rețetă delicioasă de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor

Această rețetă de paste cu brânză feta și roșii cherry, preparată la cuptor, a devenit foarte cunoscută, odată ce a fost postată pe platforma Tik Tok.

Aflați din rândurile următoare, care este mai exact rețeta care circulă de luni bune pe platforma Tik Tok și care este preparată de nenumărate vedete, care sunt ingredientele acesteia, dar și cât de ușor se poate prepara. În plus, descoperiți și câteva variante alternative ale acestei rețete.

 

Rețeta de Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: paste scurte penne, farfalle sau fussili (250 g), un pachet de brânză feta, roșii cherry (aproximativ 15), ulei de măsline extravirgin (5-6 linguri), o lingură de oregano sau busuioc uscat, sare Himalaya și piper (după gust).

ingrediente pentru reteta de paste cu branza feta si rosii cherry

Citeste si: Dieta lui chef FLORIN DUMITRESCU. „Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli."

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius sau 190 de grade Celsius. Apoi veți pune pe aragaz, o oală plină cu apă, pentru a fierbe pastele făinoase pe care le-ați ales. Acestea se vor fierbe la un foc mediu.

Pentru prepararea sosului, va trebui să aveți la îndemână un vas care să fie rezistent la temperatura cuptorului, în care veți adăuga uleiul de măsline, dar și roșiile cherry întregi.

Se recomandă ca acestea să fie înainte spălate și uscate cu ajutorul unui prosop de hârtie. Apoi pe lângă roșiile cherry, veți face loc și pentru dreptunghiul de brânză feta pe care îl veți așeza în centru.  NU  trebuie să tăiați cubulețul de brânză, pentru că aceasta se va înmuia la temperatura pe care ați setat-o, fiind una destul de înaltă și va deveni foarte ușor de amestecat cu restul ingredientelor adăugate.

variante alternative pentru reteta de paste cu branza feta si rosii cherry la cuptor

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Alimente pentru hidratarea pielii. Ce trebuie să mâncați, pentru a avea un ten perfect

Peste cubulețul de brânză feta, veți presăra oregano sau busuioc uscat (în funcție de preferințe), dar și piper, după gust.

Sare nu se va adăuga, așa cum se obișnuiește în alte rețete, decât foarte puțină și doar sare de Himalaya, din simplul fapt că brânza feta este deja destul de sărată. Veți introduce la cuptor tava cu toate aceste ingrediente, timp de aproximativ 20 de minute.

În acest interval de timp, pastele făinoase se vor fierbe, conform instrucțiunilor existente pe fiecare ambalaj al acestora sau până când veți observa că au devenit al dente. După ce ați fiert și pastele, va trebui să le scurgeți cu ajutorul unei strecurători, până când nu va mai rămâne

niciun strop de apă.

În momentul în care brânza dar și roșiile s-au gătit, puteți scoate tava de la cuptor și veți începe să amestecați întregul conținut, ușor, cu ajutorul unei furculițe, până când veți obține un sos mai gros ca textură. Apoi veți putea zdrobi și roșiile cherry, însă tot ușor, pentru a-și păstra totuși gustul intact. Puteți adăuga chiar și câteva frunze de busuioc proaspăt, dacă aveți la îndemână.

paste cu branza feta la cuptor

Citeste si: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Ultimul pas, dar nu cel din urmă, este reprezentat de punerea pastelor pe care tocmai ce le-ați scurt foarte bine de apă, în tavă, pentru a le amesteca cu toată compoziția aflată deja în tavă. Astfel, pastele vor fi învelite de sosul de brânză care a reieșit din amestecarea roșiilor cherry, cu brânza feta, piperul și oregano sau busuioc.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Rețeta de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor este gata și poate să fie servită imediat sau le mai puteți introduce la cuptor pentru încă câteva minute, însă de această dată adăugându-le puțin parmezan pe deasupra. Poftă bună!

reteta celebra de paste de pe tik tok

Citeste si: Cum au luat naștere pastele făinoase. Prepararea al dente este specifică zonei în care s-au inventat

 

Variante alternative pentru rețeta de Paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor

  • Puteți adăuga în plus și 2-3 căței de usturoi zdrobiți, fulgi de chili sau verdețuri
  • Puteți înlocui roșiile cherry cu cele uscate, dar și cu măsline
  • Pentru o rețetă plină de proteine, puteți adăuga în tavă și câțiva creveți
  • Pentru o rețetă plină și de nutrienți, puteți înlocui brânza feta total sau doar parțial, cu următoarele legume: ciuperci, ceapă, măsline și dovlecei
  • Pentru persoanele care sunt vegane, brânza feta se poate înlocui cu tofu sau cu un alt tip de brânză vegană
  • De asemenea, în loc de parmezan, puteți adăuga fulgi de drojdie inactivă

reteta de paste la cuptor

Citeste si: Cum se prepară ceaiul de URZICI



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cura de detoxifiere cu usturoi. Beneficiile și contraindicațiile consumului ade usturoi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies