Mesajul președintelui Volodimir Zelenski de Ziua Victoriei în Europa: „Vom fi din nou împreună şi va fi pace”

Mesajul președintelui Volodimir Zelenski de Ziua Victoriei în Europa
Mesajul președintelui Volodimir Zelenski de Ziua Victoriei în Europa

Pe data de 9 mai se împlinesc 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste, iar președintele Ucrainei a marcat momentul cu un mesaj emoționant. Ce le-a spus oficialul tuturor cetățenilor.

Se împlinesc 77 de ani, pe data de 9 mai, de când a avut loc capitularea Germaniei naziste. Momentul a fost marcat de președintele Ucrainei, care a transmis un mesaj pentru cetățenii săi.

Citeste si: Peste 150 de ucrainence au fost evacuate din uzina siderurgică Azovstal: „Viața mea dinainte era atât de frumoasă, de ușoară...”

Mesajul președintelui Volodimir Zelenski de Ziua Victoriei în Europa
Mesajul președintelui Volodimir Zelenski de Ziua Victoriei în Europa[Sursa foto: Facebook]

Volodimir Zelenski, mesaj de Ziua Victoriei

„Poate exista, oare, o primăvară alb-negru? Poate fi, oare, un februarie continuu? Din păcate, Ucraina cunoaște răspunsurile la aceste întrebări. Din păcate, răspunsul este «da».

Pe 8 mai, îi onorăm alături de întreaga lume civilizată pe cei care au apărat această lume de nazismul din cel de-al Doilea Război Mondial. În acest an, spunem într-un mod diferit «niciodată din nou». Auzim în mod diferit «niciodată din nou».

Sună dureros, plin de cruzime. Fără semnul exclamării, ci ca o întrebare. Acum spunem: «Niciodată din nou?» Spuneți-i asta Ucrainei. Pe 24 februarie, cuvântul «niciodată» a dispărut. Imaginați-vă oamenii care au mers la culcare în aceste apartamente. Și-au urat «noapte bună», au stins lumina, i-au îmbrățișat pe cei dragi. Dar în câteva ore, au fost treziți de zgomotul exploziilor. Alții nu s-au mai trezit niciodată.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Orașele noastre, care au rezistat unei ocupații îngrozitoare, de neuitat nici măcar după 80 de ani, au devenit din nou ținta ocupanților. La zeci de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina, iar totul a devenit din nou alb-negru. Din nou! Răul s-a întors. Din nou! N-am rezistat nici măcar un secol.

Sintagma «Niciodată din nou!» a rezistat doar 77 de ani.

În ciuda noii măşti pe care o poartă bestia, restul ţărilor o recunosc, pentru că îşi amintesc pentru ce au luptat strămoşii lor. Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie şi care continuă şi pe 8 mai. Se va încheia, pentru că soarele ucrainean o va topi! Steagul nostru va flutura din nou deauspra oraşelor ocupate temporar. Vom fi din nou împreună şi va fi pace! În sfârşit, din nou! Nu vor mai fi vise alb-negru, ci unul singur, galben-albastru! În sfârşit, din nou!”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său video.

Președintele Ucrainei confirmă bilanțul bombardamentului din regiunea Lugansk

Duminică, pe data de 8 mai, armata rusă a lansat o bombă puternică asupra unei școli în care se adăposteau 90 de persoane, putând fi salvate doar 30 din acestea. Din păcate, 60 de persoane și-au pierdut viața, chiar în ziua în care Europa a sărbătorit ziua păcii și a unității.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

În noaptea de duminică spre luni, președintele Zelenski a transmis un mesa dur pentru Rusia.

Citeste si: Ce meserii sunt interzise pentru femeile din RUSIA? „Bărbaţii trebuie să câştige bani pentru familie."

„În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor.

O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali”, a spus Zelenski.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum arată soția lui Viktor Medvedcuk, oligarhul rus capturat de ucraineni. Ce avere are și cine este el

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Emoționant! O bunică din Ucraina a scăpat din calea războiului cu câteva găini: „Am trecut prin două războaie și acum asta”

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies