Pentru o manichiură cât mai rezistentă, multe persoane aleg întreținerea unghiilor cu gel. Însă știați cât timp durează aceasta?
Aflați din rândurile următoare ce presupune mai exact întreținerea unghiilor cu gel, dar și cât timp durează aceasta. În plus, descoperiți și care este diferența dintre unghiile cu gel și cele din acril, dar și care sunt atât avantajele, cât și dezavantajele unghiilor cu gel.
Ce presupune întreținerea unghiilor cu gel
În primul rând întreținerea unghiilor cu gel presupune o programare la un specialist în manichiură. Pentru a reda frumusețea pe care o doriți în ceea ce privesc unghiile, acesta deține nenumărate materiale numai bune, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Indiferent de formă, nuanță sau dimensiunea unghiilor, acestea se vor schimba cu totul, odată ce veți apela la unghiile cu gel.
Printre materialele utilizate la procesul de întreținere a unghiilor cu gel, se numără și următoarele: freza electrică, pila, forfecuța de cuticule, soluțiile de pregătire, baza pentru aderență și gelul
Unghiile cu gel se pot realiza prin intermediul a două tehnici, fie cu lumină UV, fie cu un activator de gel. Această procedură constă în întărirea gelului prin așezarea unghiei sub un aparat cu lumina UV, timp de aproximativ 2 minute.
După ce unghia a fost curățată de materialul vechi, se va trece la tăierea cuticulelor, dar și la pregătirea unghiei pentru aplicarea soluțiilor de pregătire. Apoi se va adăuga baza de aderență, iar după acesta și stratul de alunecare (gelul de bază). Imediat după aplicarea acestuia se va aplica și culoarea dorită, aceasta constând fie în gelul UV, fie în oja semipermanentă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cât timp durează întreținerea unghiilor cu gel
Pentru a evita pe cât de mult posibil subțierea unghiei naturale, dar și decolorarea acesteia, este foarte important să mergeți la întreținere. Dacă veți ține cont de acest sfat, vă veți bucură de unghii frumoase și rezistente pe o durată mai lungă de timp.
În general, întreținerea unghiilor cu gel durează timp de aproximativ 3-4 săptămâni, păstrându-și modelul intact până la îndepărtarea genului de pe unghia naturală.
Citeste si: Sfaturi și trucuri despre cum poți asorta geaca de piele
Care este diferența între unghiile cu gel și cele din acril
Unghiile cu gel fac parte din tipurile de unghii artificiale care seamănă cel mai bine cu unghia naturală. Atât unghiile cu gel, cât și unghiile din acril, sunt realizate din lichid monomer și polimer pudră.
Dacă aceste două substanțe se vor combina, va rezulta o rășină mai tare, care are o consistență exact ca cea a unghiei.Cu toate acestea, principala diferență dintre aceste unghii cu gel și cele din acril, ține de faptul că cele cu gel conțin și oligomer, un polimer prin intermediul căruia unghiile devin mai flexibile.
Unghiile cu gel sunt foarte asemănătoare cu cele din acril, din punctul de vedere al decorării. Acestea pot conține diverse modele, piercing-uri, dar și decorațiuni tridimensionale și pot avea diverse mărimi și forme, printre care și lungi sau scurte, pătrate, rotunde sau în formă de perlă.
Citeste si: Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare
Avantaje și dezavantaje ale unghiilor cu gel
Avantaje
- Unghiile cu ge l arată identic cu cele naturale
- Acestea sunt subțiri, flexibile și au un aspect lucios
- Chiar și femeile care sunt însărcinate pot purta unghii cu gel, datorită faptului că gelul realizat este inodor
- Reprezintă o manichiură de lungă durată
- Unghiile se pot păstra la dimensiuni mai mari
- Unghiile pot să fie decorate într-o multitudine de forme
- Unghiile se întrețin foarte ușor
- Lacul de unghii durează mult mai mult pe unghiile cu gel
Dezavantaje
- Unghiile naturale sunt afectate de gelul aplicat, din cauza faptului că trebuie pilit ușor, pentru ca acesta să aibă aderență
- Unghiile se vor desprinde parțial sau chiar integral, dacă veți sta prea mult cu mâinile în apă
- Pentru a avea o manichiură potrivită, aceasta trebuie întreținută la o perioadă de 2-3 săptămâni, pentru ca gelul să nu aibă un aspect neplăcut, iar unghia să nu crească
Citeste si: SFATURI: TUNSORI în V pentru părul lung. Top 4 tunsori în V