Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care ar trebui să fie introduse în alimentația noastră. Însă știați câte rețete există cu acest aliment?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale consumului de avocado pentru organism. În plus, descoperiți și câteva rețete în care avocado este alimentul de bază, dar și nenumărate modalități în care îl puteți prepara.
Beneficiile consumului de avocado pentru organism
Odată ce veți începe să consumați avocado, veți putea observa că acesta are nenumărate beneficii asupra organismului.
Un alt beneficiu al acestuia ține și de sistemul nervos, pentru că îi poate îmbunătăți atenția și memoria. Astfel, odată ce vom consuma avocado, acesta ne va ajuta să luptăm împotriva stresului, iar acidul folic pe care îl conține este important în dezvoltarea celulelor și a țesuturilor din creier.
Citeste si: Cu ce se mănâncă PAPAYA. Fructul mexican poate ajunge să cântărească chiar și 10 kg
Numărul mare de vitamine și minerale din avocado, menține sistemul imunitar sănătos, dar și puternic. În plus, avocado este cel care ajută la o recuperare mai rapidă în perioadele de convalescență, fiind recomandat și pentru copii, datorită faptului că este foarte hrănitor și ușor de digerat.
De asemenea, avocado se poate consuma și de către bebeluși, sub formă de piure, după vârsta de 8 luni.Avocado are totodată și efecte antibacteriene, anticancerigene și contribuie la sănătatea oaselor, a ochilor, a dinților și a pielii. Simptomele neplăcute ale afecțiunilor digestive se pot diminua și tranzitul intestinal se poate regla.
Trebuie să știți și faptul că avocado vă poate ajuta să slăbiți.
Odată ce îl veți consuma, datorită faptului că este atât de consistent, vă veți sătura cu o cantitate mai mică de mâncare.
Citeste si: Cu ce se mănâncă MOZZARELLA
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cele mai delicioase rețete cu avocado
Supă rece de avocado
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 castraveți, un avocado, o ceapă albă, o lingură de iaurt, 2 linguri de mentă, 4 lingurițe de zeamă de lime, o lingură de sare, un sfert de lingură de piper, un sfert de lingură de chimion și o ridiche.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați toate ingredientele (mai puțin ridichea), într-un blender, peste care veți adăuga o cană de apă și veți mixa până când veți obține un amestec perfect omogen. Compoziția se va lăsa la frigider timp de o oră, iar apoi se poate servi împreună cu ridichea crudă.
Humus din avocado
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o conservă de năut, 2 avocado, 3 linguri de ulei de măsline, jumătate de lingură de tahini, 3 linguri de lime,
un cățel de usturoi, 3 lingurițe de chimion, sare și piper.Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să scurgeți și să spălați năutul, pe care mai apoi îl veți adăuga într-un blender alături cu tahini, ulei de măsline, sucul de lime și usturoiul. Le veți mixa timp de aproximativ 2 minute, iar apoi veți adăuga chimion, avocado, sare și piper și veți mai mixa pentru încă 2 minute, iar rețeta este gata de servit.
Citeste si: Cu ce se înlocuiește UNTUL. Care este secretul?
Salată de avocado și ouă
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un avocado, 2 linguri de iaurt grecesc, o linguriță de zeamă de lămâie, 4 ouă fierte (tari), o tulpină de țelină, pătrunjel sau mărar, sare și piper.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să pasați avocadoul, pe care înainte l-ați curățat de coajă. Apoi îl veți amesteca cu iaurtul grecesc și zeama de lămâie. Adaugă și ouăle fierte, curățate și tăiate, tulpina de țelină și pătrunjelul sau mărarul tocate mărunt. Asezonați cu sare și piper, iar rețeta este gata de servit.
Salată de avocado, varză kale și pere
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o varză kale, o lăptucă, un avocado, o pară, 4 ridichi, 2 linguri ulei de măsline, sare și 2 lingurițe de zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să tocați varza kale, lăptuca, avocado, para și ridichile și să le adăugați într-un bol. Apoi într-un alt vas separat amestecați uleiul de măsline, sarea și zeama de lămâie, amestec pe care îl veți adăuga peste restul ingredientelor, iar rețeta este gata de servit.
Citeste si: Top 10 alimente care scad glicemia