De multe ori ni se întâmplă să punem legumele și fructele în locuri sigure după ce am ajuns de la cumpărături, dar chiar și așa riscă să se strice următoarea zi. Din fericire, avem câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi alimentele în mod corespunzător! Află, pas cu pas, tot ce trebuie să faci.
Printre legumele „sensibile” se numără ceapa, cartofii și roșiile. Îți strici toată ziua când vezi că unii cartofi au început deja să încolțească, cu toate că i-ai cumpărat recent. Important este că poți preveni cu ușurință acest lucru, păstrându-i în coșul cu mere. Vor rămâne proaspeți pentru mai mult timp!
Citeste si: De ce să îți speli șosetele albe în cuptorul cu microunde. Trucul interesant te ajută să economisești timp
Cum să depozitezi corect alimentele
Pentru început, trebuie să reții că nu este indicat să pui niciodată cartofii în același loc cu ceapa. Multe gospodine omit acest lucru, iar ceapa se deteriorează mult mai repede decât în mod obișnuit. Sfat: ceapa se păstrează până la 3 luni dacă o pui într-o zonă bine ventilată!
Un alt factor care determină deteriorarea alimentelor este umezeala din frigider.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dacă o legumă sau un fruct din raft mucegăiește, trebuie neapărat să îl arunci, asta pentru că și fructele rămase vor începe în curând să se altereze și ele.
Și brânza trebuie conservată într-un mod specific! Înfășoară bucata într-o hârtie de pergament în loc de folie alimentară. Dacă nu vrei să se usuce foarte tare, este recomandat ca înainte să întinzi peste ea puțin unt.
Salata trebuie înfășurată în hârtie de copt, iar mai apoi în folie alimentară. Aceasta va absorbi umiditatea salatei, iar folia o va păstra proaspătă.
Păstreză alimentele din frigider proaspete pentru mai mult timp! Ce trucuri mai poți folosi
Dacă la una dintre mese ai deschis o conservă și nu ai putut să o consumi pe toată, cel mai bine este să transferi conținutul acesteia într-un bol, iar mai apoi în frigider. Dacă lași în cutia originală va căpăta în scurt timp gust de metal.
Roșiile nu se țin niciodată în frigider!O pungă de hârtie păstrată într-un loc răcoros funcționează de minune în cazul roșiilor necoapte. Dacă vrei ca acestea să se coacă mai repede, pune-le alături de fructe.