Coșurile de fum din inox se impun în preferințele utilizatorilor

Coșurile de fum din inox se impun în preferințele utilizatorilor
Coșurile de fum din inox se impun în preferințele utilizatorilor

Toată viața ți-ai dorit să locuiești la curte, iar acum dorința ta a devenit realitate.

Ai reușit să achiziționezi un teren pe care urmează să fie amplasată casa visurilor tale. Deja știi cum va arăta în exterior, cum vei amenaja curtea, și nici grădina de flori sau de legume nu a fost uitată din planurile tale. Ca un bun gospodar însă, trebuie să ții cont de toate aspectele și, printre acestea se află și coșul de fum cu care va fi prevăzută casa ta.

 

Materialul din care este confecționat

 

Există mai multe materiale care pot fi utilizate la fabricarea unui astfel de sistem pentru evacuarea fumului, iar în funcție de acestea avem coșuri de fum din zidărie, tuburi ceramice sau inox.

 

Inoxul, printre preferate

 

Există avantaje, dar și dezavantaje pentru fiecare coș de fum din zidărie, inox sau tuburi ceramice. Totuși, nu puțini sunt cei care preferă să-și monteze pe casă unul din inox, deoarece principalul lor avantaj ar fi greutatea mică. Aceasta le face ideal de montat acolo unde un coș de fum cu o greutate mai mare ar reprezenta o problemă, sau se potrivesc perfect unde necesarul coșului de fum solicită o înălțime mare, iar cel din inox se dovedește a fi mult mai ușor de acorat.

 

Avantajele coșurilor de fum din inox

Cosurile de fum din inox au o mulțime de avantaje, ceea ce le-a impus rapid în topul celor preferate de majoritatea celor care locuiesc la casă. Dacă și tu ești tentat de montarea unuia, citește rândurile de mai jos și vei afla dacă ți se potrivește sau nu.

Nu poți construi o casă fără să iei în calcul, încă de la început, rolul și mai ales, locul unde urmează să fie amplasat coșul de fum. Din păcate,

mulți dintre noi nu le mai apreciem atât de mult prezența, pentru că deși sunt indispensabile, se curăță destul de ușor, avem tendința de a minimaliza tocmai aceste lucruri care au devenit deja o obișnuință.

 

Montare ușoară

 

Specialiștii sunt de părere că montarea unui coș de fum confecționat din inox nu este foarte complicată, așa că avem de a face deja cu un prim avantaj pe care l-ai putea lua în calcul. În condițiile în care necesarul coșului de fum solicită o înălțime mare, cele din inox se dovedesc în acest de coș de fum este pur și simplu perfect, iar ancorarea lui ușoară este apreciată de toată lumea.

 

Sunt... la modă

 

Cu ceva ani în urmă – nu prea mulți, aceste modele de coșuri de fum nu erau privite cu încredere de cei care își construiau o casă, deoarece păreau rezervate clădirilor industriale. Din fericire, acum nu mai este luată în calcul această variantă, deoarece mulți dintre constructori apreciază tot mai mult combinația excelentă dintre design-ul lor aparte și funcționalitatea acestora, una foarte ridicată.

 

Se potrivește perfect la orice spațiu

 

Toată lumea știe cum arată un coș de fum din inox. Materialele lucioase de la suprafață, rezistente la temperaturile ridicate și nu numai, face ca aceste coșuri de evacuare a fumului să poată fi folosit cu încredere atât la locuințele mai vechi, dar și cele moderne. Am observat coșuri de fum montate inclusiv la cabane de la munte, sau chiar și la hoteluri din această zonă. Este un semn că avem de a face cu un coș de fum care are numeroase avantaje și chiar merită să fie folosit, nu?

De fapt, pentru a rezuma în câteva cuvinte, aspectul său aparte îl face ușor de integrat în estetică oricărui tip de construcție? Modernă, vintage, tradițională? Nicio problemă, este o alegere cu care nu vei da greș niciodată, din toate punctele de vedere.

 

Aspect plăcut, fără urme de rugină

 

Materialele folosite la confecționarea unui coș de fum din inox, precum și modul în care acesta se prinde, îi oferă un aspect plăcut, unic, care este pe placul multora. Gândește-te doar la metalul de la partea exterioară, unul cu o plăcută nuanță de gri, dar mai ales strălucitor. Deja știi despre ce vorbim! În plus, aspectul acestuia rămâne același indiferent care este durata de acționare a factorilor externi. Mai exact, chiar dacă variațiile de temperatură sau precipitații din zona unde locuiești te-ar face să te gândești că acest tip de coș nu se potrivește pentru locuința sau anexa ta, de fapt lucrurile nu stau deloc așa. În cazul lor, spre deosebire de alte produse fabricate din metal, riscul de apariție al ruginei – pentru că aceasta era temerea ta, este mult mai scăzut.

 

Stabilitate ridicată

 

De asemenea, acest aspect exterior plăcut nu este legat doar de partea estetică, așa cum poate ai fi fost tentat să crezi la prima vedere. De fapt, acesta oferă componentelor care intră în alcătuirea lui o stabilitate care te va surprinde în mod pozitiv. Specialiștii susțin chiar că și în condițiile în care apar fenomene meteorologice foarte puternice, acest tip de coș rămâne stabil și fix la locul unde a fost montat, ceea ce nu poate fi decât un mare avantaj, nu?

 

Rezistență și durată de viață

 

Coșurile de fum din inox au o rezentență ridicată, indiferent dacă este vorba despre temperaturi înalte, umiditatea exterioare, factorii chimici din atmosferă și cei care au fost produși de combustibilul folosit în agregatul de încălzire din casa ta. De asemenea, montarea și întreținerea lui corecte fac ca durata de viață să fie una de minim 10 ani!

 

Întreținerea și curățarea coșurilor de fum

 

După cum spuneam ceva mai sus, pentru a le prelungi durata de viață și a te bucura mai mult de investiția făcută, coșurile de fum trebuie curățate așa cum trebuie, măcar o dată pe an, iar personalul specializat este cel la care trebuie să apelezi. În cazul în care ignori această recomandare, se poate ajunge la acumularea de gaze de ardere, ceea ce ar putea duce la incidente grave, soldate chiar cu decesul celor care locuiesc în acea casă. În plus, nu mai este nevoie să detaliem și faptul că întreținerea incorectă sau că ai ignorat complet importanța curățării coșului de fum face ca riscul producerii unui incendiu să fie destul de ridicat.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies