Când și cum purtăm sandalele. Ghid vestimentar pentru anotimpurile călduroase

cand putem purta sandale
Când și cum purtăm sandalele. Ghid vestimentar pentru anotimpurile călduroase

Se apropie cu repeziciune sezonul cald, prin urmare, sezonul sandalelor. Însă știați când și cum le purtați pentru a avea o ținută cu adevărat reușită?

Aflați din rândurile următoare care este momentul cel mai potrivit în care puteți purta sandale, dar și cu ce articole vestimentare de potrivesc cel mai bine. În plus, descoperiți și doar câteva idei geniale în care puteți integra sandalele.

 

Când putem purta sandale

Sandalele par să fie prezente din ce în ce mai mult în ținute, din luna mai și până în ultimele zile ale lunii septembrie-octombrie.

Aceasta este perioada cea mai indicată pentru a purta sandale. Bineînțeles că le puteți introduce în ținutele voastre, indiferent de lună, atunci când vă simțiți bine în ele și considerați că se potrivesc de minune în look-ul vostru.

De asemenea, dacă vă deplasați cu ajutorul unei mașini, atunci sandalele pot merge și în zilele mai puțin benefice pentru acestea, cum ar fi cele ploioase, deși este sezon cald.

Astfel, veți evita să stați în ploaie și timp răcoros, în sandale.

În ținutele de gală sunt cel mai des întâlnite acest gen de încălțăminte, precum sunt sandalele, deoarece rochile lungi, de exemplu, merg mult mai bine cu sandale decât cu pantofi cu toc. Iar cum astfel de ocazii apar chiar și în miezul iernii, sandalele sunt potrivite la aceste ocazii.

cum asortezi sandalele in functie de culori

Citeste si: Anca Ciota a avut probleme înainte de naștere! De ce a recurs vedeta la cezariană: „Bebele intra într-un fel de suferință fetală”

 

Cu ce articole vestimentare se potrivesc sandalele

Asortarea sandalelor cu restul ținutei poate reprezenta în majoritatea cazurilor o adevărată dilemă.

Trebuie să țineți cont de faptul că în zilele noastre, nu se mai poartă potrivirea la perfecție a sandalelor cu geanta sau cureaua.  

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dacă vă doriți să aveți o ținută casual, atunci puteți să asortați sandalele casual, făcând referire la cele cu talpă plată, de tip papuci fără toc.

De asemenea, rochiile scurte și lejere, blugii, pantalonii tip culottes, jeanșii scurți sau fustele mini se încadrează de minune la aceste sandale.

În ceea ce privește sandalele glam, cele în nuanțe metalizate, cu toc și platformă, acestea se potrivesc la rochii midi sau lungi, de ocazie, la pantaloni de mătase palazzo sau la fuste grandioase și topuri elegante.

De exemplu, o rochie midi elegantă se poate potrivi numai bine cu sandale plate, dacă au aplicații glam sau sunt fabricate din catifea.

În partea opusă a acestui exemplu, se află sandalele cu toc, care se potrivesc cu pantaloni de trening, doar în cazul în care adăugați și un blazer sau un top de mătase.

tinuta cu sandale

Citeste si: Cine este Larisa Iordache. „Nemulţumitului i se ia darul”

Un alt criteriu important al modului în care puteți purta sandalele, ține de culoarea acestora.

În anumite cazuri, puteți alege sandale care au fie aceeași culoare ca una dintre celelalte piese vestimentare, fie dacă purtați imprimeuri care au una dintre nuanțele sandalelor.

În cazul în care alegeți o ținută simplă, atunci o puteți combina cu o pereche de sandale într-o altă nuanță, după cum urmează:

  • Negrul  se potrivește la orice ținută, indiferent de nuanțele sale
  • Albul  merge numai bine cu nuanțele pastelate, în timp ce tonurile închise se potrivesc cu bronz, brun, oranj, roșu, verde
  • Neutrele  se pot asorta cu nuanțe închise cu un ton mai deschis decât cele de mai sus, precum crem, cafe au lait sau albastru
  • Argintiul  merge de minune cu tonurile reci, iar  auriul  cu cele calde

cu ce articole vestimentare se potrivesc sandalele

Citeste si: Cum să aranjezi hainele în dulap. 10 trucuri ca să ai mai mult spațiu

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Idei geniale de ținute cu sandale

Rochia lungă cu sandale cu platformă

Rochiile de vară, lungi, sunt potrivite pentru sezonul cald datorită faptului că protejează corpul de razele UV și se combină perfect cu o pereche de sandale (cu platformă dreaptă sau cu talpă ortopedică), o pălărie și o curea în talie. De asemenea, puteți adăuga la această ținută și o geantă de umăr colorată sau în cazul unei ținute de seară, un clutch pe măsură.

Rochia supradimensionată cu sandale tip papuci  

Modelul rochiei supradimensionate se potrivește pentru orice femeie, indiferent de tipul corpului, acesta fiind și unul dintre avantajele acestui tip de rochie oversized. La acest model de rochie puteți purta o pereche de sandale de tip papuci și o geantă hobo. Sandalele de acest tip, se combină foarte bine cu aceste rochii fluide, oversized.

Rochia cămașă cu sandale romane

Rochia cămașă este o rochie versatilă și comodă, fiind prezentă în orice garderobă. Se poate purta aproape la orice ocazie, într-un outfit de zi, de seară sau chiar la birou.

În zilele călduroase, o puteți asorta cu o pereche de sandale romane. Acest model va completa numai bine ținuta de vară, la care veți adăuga și o geantă de umăr oversized. În cazul în care le veți asocia cu rochiile care au tonuri vii sau pastelat-romantice, cu rochiile cu paiete şi cele în dungi, aceste sandale se pot potrivi de minune, chiar și cu topuri boho şi jeanși scurţi. 

cum purtam sandalele

Citeste si: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cine a inventat blugii. La început erau purtați de crescătorii de vite

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies