Beneficiile consumului de nuci verzi. Adaugă-le în dieta ta zilnică și bucură-te de un boost de vitamine

beneficiilor nucilor verzi
Beneficiile consumului de nuci verzi. Adaugă-le în dieta ta zilnică și bucură-te de un boost de vitamine

Nucile verzi se numără printre fructele cele mai așteptate ale sezonului cald. Însă știați care sunt beneficiile acestora pentru organism?

Aflați din rândurile următoare când apar mai exact nucile verzi, dar și când sunt bune de recoltat. În plus, descoperiți și care sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale acestora, dar și cum le puteți consuma.

 

Când apar nucile verzi

Atunci când vine vorba despre recoltarea nucilor verzi, aceasta se realizează în două tranșe.

Cea principală are loc la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, deoarece perioada de înflorire începe de obicei în luna aprilie-mai, în funcție de condițiilor climatice ale regiunilor.

Recoltarea propriu-zisă începe abia după verificarea maturității nucilor. Prin urmare, această recoltare poate avea loc în perioada de la mijlocul lunii mai, până la mijlocul lunii iulie. În funcție de tipul de fructe, pot exista trei tipuri de caracteristici ale soiurilor:

Din timp  - Înflorirea are loc în luna aprilie, măturarea completă are loc în luna august.

Mijlocul sezonului  - Odată cu măturarea lunii septembrie.

Târziu  - Înflorirea verii duce la măturare în luna octombrie.

cand sunt recoltate nucile verzi

Citeste si: Ce se mănâncă de Sfânta Maria

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Beneficiile pe care le oferă consumul de nuci verzi

Reduc riscul de infarct

Nucile sunt cele care conțin nenumărate substanțe nutritive, precum vitaminele A, B, E și F, dar și minerale precum calciu, fier, seleniu, fosfor și zinc.

Datorită acestora, vor exista beneficii atât pentru oase, cât și pentru inimă. Antioxidanții care se regăsesc în miezul nucilor verzi, au rolul de a regla tensiunea arterială. În plus, acest miez, odată consumat, poate reduce nivelul colesterolului din sânge, iar datorită conținutul de vitamina E, scade semnificativ și riscul de a face atac de cord.

Tratează problemele de stomac

Pe lângă caracteristicile benefice ale miezului din nucile verzi, chiar și coaja deține anumite calități.

Este bogată în iod, prin intermediul căruia se pot trata problemele apărute la nivelul stomacului (infecțiile intestinale acute, gastrita etc.). În cazul infecțiilor stomacale, vă recomandăm următorul amestec:

Adăugați cinci lingurițe de coji de nuci verzi (pe care le-ați tocat mărunt) în 300 de ml de apă, pe care le veți lăsa la macerat, timp de aproximativ 10 ore. Apoi veți strecura conținutul și îl veți fierbe cu alți 300 de ml de apă, timp de aproximativ 5 minute.

În cazul în care suferiți de gastrită, puteți tăia cojile verzi în patru părți, pe care le veți pune într-un borcan și le veți amesteca cu puțin zahăr. Apoi tot ce trebuie să faceți este să le lăsați la soare, timp de 10 zile, iar următoarele 10 zile, la umbră. Apoi veți adăuga puțină țuică și veți lăsa la macerat încă 10 zile. Ultimul pas este reprezentat de strecurarea amestecul și consumarea a câte o lingură din amestec de trei ori pe zi, înainte cu 15 minute de mesele principale.

Te ajută să tratezi infecțiile urinare

Nucile verzi, odată consumate, pot aduce beneficii și asupra infecțiile urinare de care suferiți. Mai exact, miezul de nucă este cel care vă poate ajuta în acest sens, dar și în combaterea acestor infecții. În plus, vă poate scăpa și de tuse. Pe lângă beneficiile aduse de miezul de nucă, prin intermediul cojii acesteia, puteți scăpa de efectul inestetic al varicelor.

cum se pot consuma nucile verzi

Citeste si: Lista de cumpărături pentru zi de naștere

 

Sub ce formă poți consuma nucile vezi

Pe lângă faptul că nucile verzi se pot consuma în starea lor crudă, acestea se pot transforma în adevărate delicatese atunci când vine vorba despre sirop, gem, dulceață sau alte astfel de preparate.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Sirop de nuci verzi cu miere

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 40 de nuci verzi (mici) și un kilogram de miere naturală.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla foarte bine nucile. Apoi le veți usca şi le veți tăia în sferturi. Toate acestea se vor pune într-un borcan de sticlă, iar peste ele veți turna mierea. Închideți borcanul etanş şi lăsați-l să stea la soare, timp de aproximativ o lună.

La fiecare 10 zile, este necesar să deschideți capacul şi să agitați siropul. Astfel, în această perioadă, nucile verzi își vor elibera un suc medicinal în miere, iar mierea va deveni diluată şi se va închide la culoare.

După ce au trecut cele 30 de zile, veți scoate nucile și veți păstra siropul într-un recipient de sticlă, de această dată, la loc răcoros şi întunecat. Puteți consuma câte o linguriţă de sirop, dimineaţa, pe stomacul gol.

cand apar nucile verzi

Citeste si: Monica Bîrlădeanu a vorbit despre despărțirea de Bobby Păunescu: “Eu nu vorbeam despre asta nici cu prietenii. Eram în perioada închisă”



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și praf de copt. Le poți turna cu lingura

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies