Supa cremă de linte roșie este consumată de nenumărate persoane, fiind o rețetă destul de ușor de preparat. Însă v-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de linte roșie, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o supă cremă de linte roșie, preparată ca la carte.
Supa cremă de linte roșie este un preparat ușor de realizat dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.
Nu veți avea nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara chiar la voi acasă, o supă cremă de linte roșie, pe placul tuturor. În ceea ce privește aceste ingrediente, cu siguranță pe majoritatea le aveți deja în bucătăria voastră. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă supă cremă de linte roșie!
Rețetă de Supă cremă de linte roșie
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de supă cremă de linte roșie, absolut
delicioasă.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – supă cremă de linte roșie
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: linte roșie (500 g), 2 cepe, 2 cartofi, 2 morcovi, o linguriță de boia de ardei dulce, o lămâie, câteva frunze de mentă, puțin unt, mentă proaspătă și câteva crutoane (pentru servire).
Mod de preparare – supă cremă de linte roșie
„Astăzi chiar facem o variant ă extrem de sănătoasă. Nu vom c ă li ceapa, nu vom c ă
Până în acest moment rețeta de supă cremă de linte roșie pare să fie chiar foarte ușor de realizat, mai ales că este preparată astfel încât să fie mult mai sănătoasă, apelând doar la fierbere.
„O lăsăm cam 20 de minute la fiert, iar după le vom verifica și la sfârșit le vom blendui. După ce lintea a fiert suficient, dar și legumele, oprim focul. A fiert atât de repede. Apoi vom scoate ceapa din oală, cu ajutorul unei linguri. Nu că nu ar fi bună, însă pe ea o scoatem. Acum blenduim supa cu un blender. Pur și simplu blenduim toate legumele, direct în oala în care s-au fert. Ne oprim și blenduim, pentru a nu sări.”
Citeste si: Ai invitați la masă? 3 idei speciale de meniuri
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de supă cremă de linte roșie, prin intermediul fierberii, blenduirea este mult mai ușor de realizat. Ar trebui totuși să acordăm atenție la modul în care blenduim ingredientele fierte, pentru a nu sări din oala în care se află, fix pe noi.
„Dacă mai trebuie lichid, mai adăugăm apă. Am blenduit foarte bine lintea și restul ingredientelor, doar că supa mea, mai are nevoie de puțină apă. O repunem pe foc, pentru a fierbe și apa adăugată ulterior, iar cu ajutorul unui polonic, încorporăm apa, pentru a o dilua puțin, fiind foarte groasă. Folosim din nou blenderul.”
Se recomandă ca supă cremă, în general, să fie realizată cu ajutorul unui blender, datorită faptului că nu vor exista anumite ingrediente rămase bucățele prin aceasta. Blenderul este cel care formează consistența unei supe cremă, exact așa cum ar trebui să fie. Astfel, gustul va fi unul pe măsură și ne vom putea bucura de o supă cremă, cu adevărat gustoasă!
„Mai lăsăm puțin supa, după ce am adăugat lichid. Punem o tigaie la încins, unde adăugăm unt, practic vom da culoare supei noastre de linte. Peste acest unt vom adăuga boia de ardei dulce, însă nu pe toată, în funcție de câtă culoare vrem să avem în supă. O s-o desfacem practic în unt și cam asta a fost tot. Tot aici o să punem și menta uscată, nu extrem de multă. O să punem puțină supă peste acest amestec, amestecând ușor, pentru a nu se forma cocoloașe, iar apoi vom turna conținutul peste restul cantității de supă cremă de linte roșie. Vom adăuga și sare și piper și vom da focul mai mic. Supa este gata și îi putem adăuga crutoane, mentă și puțin ulei de măsline.”
Supa cremă de linte roșie este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: Ce înseamnă legume blanșate. Care este secretul bucătarilor pentru acest preparat