La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține o plăcintă delicioasă cu mere!

la ce temperatura se coace placinta cu mere
La ce temperatura se coace placinta cu mere

Plăcinta de mere face parte din categoria deserturilor al cărui gust nu se poate compara cu niciun alt desert. Însă v-ați gândit care este temperatura optimă de coacere?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale consumului de mere, dar și care este temperatura recomandată pentru a coace o plăcintă cu mere, ca la mama acasă. În plus, descoperiți și o rețetă de plăcinte cu mere, numai bună de preparat în zilele libere petrecute alături de familie.

 

Beneficiile consumului de mere

După ce vei consuma un  măr, cel puțin o dată pe zi, vei avea parte de toate beneficiile pe care acesta le oferă. Printre acestea se numără hidratarea, fortificarea sistemului imunitar și prevenirea constipației. Însă asta nu este tot.

Datorită cantității mari de antioxidanți pe care o conține,  mărul este supranumit și „protector cerebral”. Datorită acestora (antioxidanților), poate menține chiar și forma optimă a neurotransmisorilor creierului, stimulând astfel memoria.

Poate controla și colesterolul pentru că deține fosfor. Pe lângă fosfor, mărul mai conține și coercitină, ajutând astfel la o stare cardiacă mai bună, dar și la circulație.

Poate fi folosit și ca anti-inflamator, dacă alegeți să îl consumați curățat și tăiat în feliuțe, vă va ajuta la calmarea inflamațiilor mucoasei intestinale. Totodată poate avea  beneficii  și în ceea ce privește cosmetica. Dacă radeți mărul pe o răzătoare și îl aplicați sub formă de mască de față, vă veți bucura de eliminarea impurităților și de o piele sănătoasă.

reteta simpla de placinta cu mere
La ce temperatura se coace placinta cu mere[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să te îmbraci pe caniculă. 3 trucuri practice pe care să le încerci vara asta

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

La ce temperatur ă se coace plăcinta cu mere

Atunci când vine vorba despre coacerea unei plăcinte cu mere, trebuie să țineți cont de faptul că plăcinta se va pune în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius. Timpul de coacere poate să varieze între 30 și 35 de minute sau până când veți observa că plăcinta este rumenită uniform. 

reteta traditionala de placinta cu mere
La ce temperatura se coace placinta cu mere[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Alertă din cauza secetei în România! Fermierii cer autorităților stare de urgență

 

Rețet ă simplă de Plăcintă cu mere

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente,  pentru blaturi:  500 g de făină, 200 g de unt moale sau untură, 100 g de smântână, un ou, 150 g de zahăr, 2 fiole de zahăr vanilat, 10 g de praf de copt și un vârf de cuțit de sare,  pentru umplutură:  1,5 kg de mere, 3 linguri de zahăr și o linguriță cu vârf de scorțișoară pudră.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a vă ocupa de umplutură, pentru că are nevoie de un anumit timp pentru a se răci, moment în care vă veți ocupa de aluat. Puteți începe prin a spăla merele, pentru ca mai apoi să le dați pe răzătoarea mare și pentru a le pune la călit. De preferat ar fi să folosiți un vas care nu lipește, în care veți pune merele, împreună cu 3-5 linguri de zahăr. După

5 minute, vei adăuga și scorțișoara și veți mai amesteca din când în când, iar în momentul în care  zeama se va mai evapora, veți lua vasul de pe foc și veți lăsa conținutul să se răcească.

Următorul pas este reprezentat de prepararea aluatului. Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a freca untul cu zahărul, într-un castron de dimensiuni mai mari, peste care veți adăuga esența de vanilie și oul și veți bate ușor întreg conținutul, până în momentul în care veți obține un rezultat mai cremos. Abia atunci veți adăuga și smântâna, pe care o veți amesteca până când se va omogeniza.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Apoi separat, pentru a pregăti aluatul, va trebui să combinați făina cu sarea și praful de copt, peste care veți adăuga amestecul cremos pe care tocmai ce l-ați preparat. Amestecați foarte bine, cu ajutorul unei linguri de lemn. În momentul în care aluatul care se formează se va întări, acela este momentul în care trebui să fie frământat cu mâna, până când nu mai este lipicios, pentru a-l împărți în 2 bile egale.

Pe masă veți presăra făină și veți începe să îl întindeți cu făcălețul câte o bilă pe rând. Veți așeza o primă foaie de aluat în tavă, peste care veți așeza umplutura deasupra, iar apoi peste veți pune și cea de a doua foaie de aluat.

Cuptorul se preîncălzește la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar timp de aproximativ  30-35 de minute se va ține plăcinta de mere la cuptor sau până în momentul în care veți observa că aluatul s-a copt. Apoi o veți scoate de la cuptor și o veți mai lăsa puțin să se răcească.

Plăcinta de mere este gata și se poate servi caldă, presărată cu zahăr pudră pe deasupra! Poftă bună!

beneficiile merelor
La ce temperatura se coace placinta cu mere[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: La ce este bun ceaiul de rozmarin



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cât timp se poate păstra peștele la congelator

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies