„E bine o doză de prevenţie”. Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap

„E bine o doză de prevenţie”. Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap
„E bine o doză de prevenţie”. Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap

Suntem înconjurați de tehnologie și pur și simplu nu ne putem imagina viața fără ea, însă pe cât de importantă este pentru omenire, pe atât poate deveni nocivă în timp. Iată ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap:

Mulți dintre noi avem obiceiul de a dormi cu telefonul cap, mai ales pentru faptul că a intervenit rutina de a răsfoi paginile rețelelor de socializare înainte de culcare, dar acest lucru nu este deloc bun pentru sănătate. Ce spun specialiștii despre dormitul cu telefonul aproape de cap:

Citeste si: Ce se întâmplă dacă se calcă sarea cu fierul de călcat. Ce reprezintă acest truc?

Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap
Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap[Sursa foto: Unsplash]

Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap

În timpul somnului secretăm melatonină, hormonul responsabil de ciclul somn-veghe, iar o noapte fără somn perturbă acest hormon. Puține persoane știu că și câmpurile electromagnetice aflate permanent lângă noi (telefon, televizor sau router) provoacă același lucru. Sistemul imunitar devine mai slab în mod automat dacă ciclul somn-veghe nu este complet, motiv pentru care specialiștii recomandă să evităm folosirea acestor device-uri pe timpul nopții.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mai mult decât atât, dacă te-ai obișnuit să dormi cu telefonul în dormitor, în timp vei deveni mai slăbit, te vei trezi mai obosit, iar organismul nu va fi în cea mai bună formă a sa. Prof. ing. Dănuț-Ionel Vaireanu recomandă să dormim cu telefonul cât mai departe de noi.

„Măsurăm încărcătorul: câmpul electromagnetic e pe zero, urmăriţi când îl pun direcțional la ce valoare a crescut. Cel magnetic e ieşit din scală. Cu cat mă îndepărtez la peste 40 de cm a scăzut, e pe zero. Discutăm de un generator de radiaţie electromagnetica adică de orice transformator, chiar şi încărcătorul simplu de la telefon”, a spus Prof. ing. Dănuț-Ionel, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Cu ce se curăță geamul de la aragaz. Care este soluția cea mai eficientă pentru tine

Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap
Ce se întâmplă dacă dormi cu telefonul la cap[Sursa foto: Unsplash]

Cele mai mari precauții trebuie luate în dormitorul copilului

Specialistul spune că cele mai mari precauții atunci când vine vorba despre tehnologie trebuie luate în camera copilului. Dacă acesta are aproape de pat router wifi, unitate de calculator, televizor sau telefon mobil, părinții trebuie să le scoată, asta pentru a-i asigura celui mic un somn liniștitor și siguranță pe termen lung.

„Copilul este în creştere mecanismul neuro-endocrin e în formare, sistemul de apărare nu e bine pus la punct, iar efectele nu sunt încă studiate şi înţelese în totalitate, e bine o doză de prevenţie să încercăm să evităm excesele pentru că tehnologia o avem doar în ultimii 100 de ani.”, a mai spus profesorul pentru sursa citată.

 


Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce înseamnă când te mănâncă limba

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale

Ce se întâmplă când renunți la cafea

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies