3 sfaturi pentru a rămâne șic pe caniculă

3 sfaturi pentru a rămâne șic pe caniculă
3 sfaturi pentru a rămâne șic pe caniculă

Să fii șic atunci când temperaturile depășesc 35 de grade Celsius este posibil, cu condiția să respecți câteva reguli de stil mai mult sau mai puțin evidente. Iată mai jos ce tip de haine și accesorii este recomandat să alegi pentru a arăta impecabil în perioadele de caniculă.

Optează pentru fibre naturale

Vara este anotimpul în care este esențial să eviți materialele sintetice și să optezi pentru cele naturale, ușoare și fluide. Fibrele naturale pot fi vegetale sau animale. Dintre cele vegetale, bumbacul este fibra naturală cel mai frecvent folosită din lume, dar poți opta și pentru in și bambus, care au efect termoregulator în sezonul cald. Dintre fibrele animale, poți alege mătasea, la fel de potrivită pe timpul verii. Aceste materiale oferă senzația de răcoare, lasă pielea să respire și sunt foarte confortabile în zilele caniculare, nemaivorbind despre faptul că fac parte dintre tendințele modei feminine de anul acesta. Acordă atenție și croielilor, ținutele mai largi, care permit aerului să circule în zonele mai predispuse la transpirație, fiind cele mai potrivite.

Poartă accesorii minimaliste

Pantofii potriviți sunt un alt element al unei ținute confortabile pentru perioadele caniculare. Sandalele, mocasinii decupați la spate și saboții sunt modele de încălțăminte destul de elegante și confortabile atât pentru mersul la birou, cât și pentru viața de zi cu zi. Optează pentru pantofi cu toc doar atunci când este chiar necesar, pentru că, în perioadele caniculare, picioarele au tendința de a se umfla. Dacă preferi încălțămintea cu toc înalt, poți alege o pereche de espadrile cu talpă ortopedică, un model în tendințe de câțiva ani.

Alege genti mici, precum aceste genti Furla, sau coșuri de paie, care sunt la modă de mulți ani în sezonul cald. Poți atașa la geantă sau la coșul de paie o eșarfă din mătase, pentru a-i oferi un look unic, dar și pentru a avea la îndemână un accesoriu cu care îți poți prinde părul atunci când îți este foarte cald.

 

Poartă o pălărie de soare, mai ales în perioadele din zi când razele sunt foarte puternice. Optează pentru modele din paie, cu boruri largi, sau pentru cele din materiale în culori deschise, moi și ușoare, precum bumbacul. Deși unele pălării pot reține căldura, sunt foarte utile pentru a te proteja de insolație. În plus, pălăriile pot oferi o notă șic oricărei ținute simple.

 

Menține numărul de bijuterii la un nivel minim și alege piese mai subtile și delicate, precum un ceas, cercei simpli și câteva brățări. Colierele mai groase, deși sunt interesante, pot amplifica senzația de căldură.

 

De asemenea, o pereche de ochelari de soare de bună calitate îți va proteja ochii de razele puternice ale soarelui.

Alege lenjeria intimă potrivită

Poate unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unei ținute potrivite pentru zilele extrem de călduroase este lenjeria intimă potrivită. Sutienele cu căptușeală mai ușoară, naturală și fără suport metalic sunt eficiente în prevenirea transpirației în jurul sânilor. Modelele adezive nu sunt foarte practice în sezonul cald, pentru că ar putea să nu aibă aderență din cauza transpirației. În ceea ce privește partea inferioară, alege chiloți din materiale care lasă pielea să respire, precum bumbacul fin.

 

În afară de a alege ținutele potrivite, este recomandat să iei câteva măsuri pentru a pregăti organismul pentru căldura puternică de afară. Dimineața, fă un duș fierbinte, nu rece, iar, pe tot parcursul zilei, nu uita să te hidratezi cu băuturi calde. Organismul va transpira și astfel temperatura sa internă va scădea. Optează pentru apă, eventual aromatizată cu lămâie sau alte fructe de sezon, și limitează consumul de alcool, care promovează deshidratarea.

Sursa foto: Freepik



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies