Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

salariu contabil
Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

Bogdan Badea, CEO al unei companii de recrutare pentru diverse joburi, mărturisește că cererea pentru acest job este foarte crescută. Multe persoane vor să aplice pentru o astfel de angajare, pentru că pe lângă salariu, aceștia au diverse beneficii oferite de angajator.

Un asfel de specialist din domeniul economic trebuie să îndeplinească câteva cerințe stricte dacă vrea să fie atestat în lumea cifrelor.

Cât câștigă un contabil

salariu contabil 2022

Citeste si: Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Piața muncii are întotdeauna nevoie de contabili. Cererea pentru astfel de specialiști este ridicată, iar din fericire sunt si multe persoane care își doresc un astfel de job.

Un contabil are un salariu net lunar de aproximativ 3200 de lei, dar se bucură și de alte beneficii, în funcție de angajator.

„La salariile pe care le obţin contabilii, de regulă, se mai adaugă şi diverse pachete de beneficii, precum tichetele de masă, asigurare medicală sau abonament la o sală de sport.“, a declarat Bogdan Badea.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cât de dificl este să devii contabil  

Ce face un contabil

Citeste si: Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

Pentru a excela în domeniu, sunt necesare atât cunoștințele teoretice, cât și practice. Un contabil licențiat are nevoie de două diplome. Un prim pas către această carieră este obținerea unei diplome de învățământ superior la orice facultate cu profil economic, care atestă funcția de economist.

De asemenea, persoanele care își doresc să devină contabil trebuie să susțină un examen organizat de instituția CECCAR, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Pentru a deveni contabil autorizat, doritorii vor susține examene la următoarele discipline: contabilitate, fiscalitate și drept.

Experții contabili vor avea mai multe examene de dat, la discipline precum contabilitate, fiscalitate, drept, audit, expertiză contabilă, doctrina și deontologia profesiei contabile și evaluare economică și financiară a întreprinderilor.

Responsabilitățile unui expert în cifre

cati bani castiga un contabil

Citeste si: Vești cumplite pentru unii pensionari. Pensia se va înjumătăți

Un profesionist în acest domeniu are mai multe sarcini de dus la capăt. Contabilul trebuie să opereze încasările și plățile în numerar, să înregistreze facturile de prestații, să întocmească rapoarte financiar-contabile și să verifice acuratețea acestora.

De asemenea, acesta va verifica în fiecare zi soldurile din casă, bancă, dar și avansurile în lei din trezorerie și alte sarcini.

Chiar dacă în ultimii ani piața muncii a suferit schimbări notabile, meseria de contabil a rămas una dintre funcțiile importante din orice companie. Indiferent de profilul sau dimensiunea economică a unei companii, au nevoie de cel puțin un contabil în firmă. Astfel, această carieră oferă stabilitate pe termen lung.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Horoscopul săptămânal 11 - 17 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie face rost de resurse financiare din orice loc

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Folclorul românesc, zdruncinat de hora acuzațiilor. Atacul furibund: "A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească". Ce au de împărțit Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu

Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies