„Ne-am săturat să fim bătaia lor de joc”. Care este salariul unui polițist în anul 2022

salarii politisti
Cat castiga un politist in 2022

Polițiștii au avut multe nemulțumiri în legătură cu salariile pe care le primesc, iar în ultimul timp acestea au fost tot mai dese. Pe lângă salarii, polițiștii au o problemă și cu condițiile de la locul de muncă.

Pe data de 2 februarie 2022, polițiștii din întreaga țara au făcut un protest în Capitală, unde și-au exprimat nemulțumirea în legătură neprimirea unor bani, pe care ar fi trebuit să îi primească de la Guvern, în urmă cu trei ani.

Citeste si: Cât câștigă lunar un farmacist în 2022. Salariile diferă de la un oraș la altul

Ce a declarat un polițist

Un polițist a declarat că s-a săturat ca ei să fie bătaia or de joc și să fie umiliți și că își doresc ca legea salarizării unitare să fie respectată.

“Ne-am s ă turat s ă fim b ă taia lor de jos ș i s ă fim umili ț i.

Vrem c ă legea salariz ă rii unitare s ă fie respectat ă, practic poli ț i ș tilor li se fur ă bani din buzunare”, a declarat un poli țist.

salarii politisti
Cat castiga un politist in 2022 [Sursa foto: PixaBay]

Întâlnirea s-a încheiat după ora 15:00, iar polițiștii nu au fost chemați la negocieri de niciun reprezentat al guvernului. De la data de 1 iulie 2022, conform proiectului de ordonanță de urgență al Guvernului, care are în prim-plan salarizarea personalului din fonduri publice, se va actualiza și valoarea brută a salariului de grad, proporțional cu evoluția salariului brut pe țară.

salarii politisti
Cat castiga un politist in 2022[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil

 

Care este salariul unui polițist

La fel ca și în cazul profesorilor, al medicilor, sau al preoților, și salariul polițiștilor diferă în funcție de gradul pe care îl prezintă și de categoria funcțiilor.

Ofițerii cu funcții de comandă au salarii între 6.255

și 11.270 de lei. Ofițerii care nu au funcții de comandă au salarii între 4.115 și 7.663 de lei. Subofițerii cu funcții de comandă au un salariu de 3.809 de lei. Ofițerii de poliție cu funcții de comandă au salarii între 5.187 și 24.668 lei, iar ofițerii de poliție care nu au funcții de comandă au salarii între 2.383 și 10.277 de lei.

Agenții de poliție  care nu au funcții de comandă au salarii între 1.520

și 4.564 de lei. În cadrul Ministerului Afacerilor se desfășoară activități de protocol, administrative și de secretariat, încadrate în funcția de personal contractual.

salarii politisti
Cat castiga un politist in 2022[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Personalul contractual cu funcții de comandă are un salariu între 5.644 și 12.776 de lei. Personalul contractual care nu are funcții de comandă, are un salariu între 1.431 și 7.708 lei. Pe lângă aceștia există și funcționarii publici, care desfășoară activități în ministere, agenții, autorități, etc.

Funcționarii publici cu funcții de comandă au salarii între 6.025 și 12.127 de lei, iar funcționarii publici care nu au funcții de comandă, au salarii între 2.119 și 12.850 de lei.

Citeste si: Angajatii vor beneficia de bani în plus. Cum vor putea folosi tichetele de activități casnice

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies