Cât a ajuns să coste 1 kg de roşii româneşti în pieţe. Ce fac producatorii cu marfa care este pe cale de a se strica
În cadrul emisiunii „Dimineața cu noi” difuzată pe postul Kanal D, s-a dezbătut un subiect de interes general. Preţul alimentelor este mereu discutat în casele romanilor, în special de persoanele care fac cumpărăturile şi de gospodine.
Indiferent de anotimp, roşiile sunt prezente aproape zilnic în preparatele culinare. Puține persoane cunosc faptul că roşiile sunt, de fapt, fructe... şi nu legume. Pătlăgica roșie, denumită mai rar tomată este
Cât costă 1 kg de roşii româneşti în pieţele din Bucureşti
Citeste si: Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România
Citeste si: Care este suma pe care o câștigă lunar un contabil
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce se întâmplă cu roşiile care se strică
În cadrul matinalului postului Kanal D, s-a discutat despre preţul acestor fructe care îşi au originea din sudul Americii de Nord și nordul Americii de Sud.
Reporter: „Să ştiţi că am găsit preţuri bune, pentru toate buzunarele. Avem mai multe tipuri de roşii şi legume cu preţuri diferite.”
Doamna Gabi (producător de legume) a specificat câteva detalii despre preţul roşiilor de pe tarabele din pieţe: „Preţurile au scăzut foarte mult, în comparaţie cu costurile de producţie, însă noi aşteptam clienţii să vină. Avem marfa de cea mai bună calitate, atât la mine cât şi la colegii mei care sunt şi ei tot producători. Deci.. ţin să menţionez acest aspect, ca să nu ne mai întrebe clienţii de unde vine marfa, din ce ţară sunt legumele.
Produsele sunt de la noi din România şi sunt muncite de noi! În privinţa roşiilor, se vând toate în funcţie de gustul şi calitatea lor. Oamenii recunosc soiurile... „Inima de bou” – preţ 9 lei/kg, este o roşie foarte bună dar uşor perisabilă, pentru că nu este tratată şi ca atare trebuie consumată cât mai repede. Roşiile galbene- 8 lei/kg, roşiile Precos – 5 lei/kg, denumită şi roşie timpurie, pentru că este prima roşie care apare la noi şi are un gust foarte bun.
Citeste si: Cu ce înlocuim pofta de dulce
Mă supăr uneori că o roşie de calitate, care arată foarte bine, trebuie s-o procesez! Eu nu arunc nimic! Fac şi din roşiile cherry dulceaţă. În special fac din roşiile mici care sunt pârguite, o să fac dulceaţă. Nu folosesc conservanți, ţin sa precizez şi acest lucru. Din fructele pe care le avem acasă fac dulceaţă.” a precizat doamna Gabi, vânzător în Piaţa 16 Februarie din București.
Preţul roşiilor de la tarabele din pieţe variază între 5- 10 lei/kg, în funcție de soiul pe care-l preferă clientul.