Toate pensiile se vor modifica. Ce se va întâmpla peste câteva luni

pensii speciale
Pensii speciale

Românii vor avea parte de schimbări în ceea ce privește pensiile. Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, și Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului au făcut câteva anunțuri importante despre modificările pensiilor.

 În prevederile PNRR sunt anunțate schimbări în legătură cu sumele care vor fi încasate lunar de către cetățenii români.

Care este termenul limită privind pensiile speciale

pensii 2022
Pensii 2022[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ce se întâmplă cu plata ajutoarelor de 250 și 700 de lei! Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Marcel Boloș a declarat că termenul limită pentru jalonul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ce include pensiile speciale, este luna decembrie a acestui an.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene spune că problema o să fie rezolvată până la data menționată.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Suntem în luna iulie. Jalonul are deadline luna decembrie, deci până la sfârşitul anului această problemă sigur că trebuie să fie reglementată, cel puţin aşa cum spune astăzi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar să nu uităm că în toamnă mai avem reluarea renegocierii PNRR-ului cu Comisia Europeană şi să vedem atunci care va fi mandatul cu care vom fi

investiţi de către Guvern şi de către coaliţie şi, desigur, alternativele pe care le avem la îndemână.Sunt, după cum ştiţi, renegocierea şi respectarea termenului asumat prin PNRR pentru acest jalon”, a explicat Marcel Boloş.

Pensiile militare nu fac parte din pensiile speciale

pensii militare
Pensii militare[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Conform Legislației din România, Dan Cărbunaru a declarat că pensiile militare nu sunt considerate pensii speciale. Mai mult, Comisia Europeană trebuie să clarifice acest aspect, cât mai rapid. În perioada ce vine, va exista o discuție între miniștrii români și Comisia Europeană, pentru a stabili diverse noțiuni.

„Legislaţia României nu include în categoria pensiilor speciale pensiile militare de stat, care au un alt regim, dar pentru că există în acest moment, ca şi pe alte multe jaloane şi ţinte un dialog cu Comisia Europeană, astăzi, miniştrii de resort au convenit să poarte acest dialog la

următorul nivel, tocmai pentru a clarifica aceste confuzii între termeni juridici şi anumite conotaţii care s-au creat anumitor pensii.

În perioada următoare, va fi un dialog între anumiţi miniştrii din Guvernul României care gestionează într-un fel astfel de domenii şi reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a clarifica în primul rând noţiunile, aşa cum sunt ele înţelese în sensul legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeste si: „Ne-am săturat să fim bătaia lor de joc”. Care este salariul unui polițist în anul 2022



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

„Am luat ceea ce ni se cuvenea”. Ce s-a întâmplat cu averea lui Petrică Mîțu Stoian

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies