Cum să gătești un risotto perfect. "O rețetă delicioasă și extrem de faimoasă!”

retete emisiunea well done de pe Kanal d
Risotto

Risotto reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  risotto, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru risotto, preparat exact ca la restaurant.

 

Risotto este un preparat care se poate găti într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.

Acest preparat are un gust cu adevărat delicios și este unul dintre cele mai căutate preparate. În plus, nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cel mai gustos risotto!

risotto
Risotto[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

Rețetă de  Risotto

Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii  Well Done  a canalului  theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de risotto, absolut delicioasă.

Ingrediente – Risotto

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: 150 g orez pentru risotto, 150 g de parmezan, șofran, stoc de legume, unt, o ceapă, sare și piper.

Mod de preparare - Risotto

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Risotto a la milaneze. Primul pas, luăm o crăticioară încăpătoare. O să punem puțin ulei de măsline, iar când uleiul s-a încins o să adaug ceapa. Se poate face risotto și fără ceapă sau cu ceapă și usturoi.

Călim doar ceapa puțin, până se înmoaie. După ce s-a înmuiat, adăugăm orezul pe care îl vom căli foarte puțin.

Spre deosebire de pilaful cu care suntem obișnuiți, risotto este făcut la foc mediu, amestecând în continuu și adăugând lichid treptat. Am călit puțin orezul și este momentul să adăugăm treptat puțină supă, stoc de legume sau stoc de supă, ceea ce aveți în casă sau ceea ce ați pregătit.

Doar câte un polonic, treptat, iar când orezul a absorbit lichidul, mai adăugăm un polonic și tot așa până când rissoto va fi aldente, nu complet fiert. Moment în care vom adăuga și celelalte ingrediente. Untul și parmezanul. Nu uitați de sare!”

Până în acest moment rețeta de  risotto  pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre preparare, mai ales ținând cont că în prima etapă trebuie să ne concentrăm pe prepararea cepei, peste care ulterior vom adăuga orezul.

Atenție însă! Orezul nu trebuie gătit complet fier, ci aldente, folosindu-ne de stocul de legume, pe care îl vom adăuga treptat. Dar haideți să trecem și la pasul următor.

cea mai buna reteta de risotto
Risotto[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cine este Jamila. "Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate."

„Puteți face risotto cu ciuperci, cu pui, alături de o rață. Merge absolut cu orice carne preferată sau pur și simplu ca un fel principal, lângă o salată. Este foarte bun! Este într-adevăr și caloric pentru că folosim parmezan și unt, dar risotto fără aceste două ingrediente, nu este risotto.

Este momentul și să adăugăm ingredientul vedetă din acest preparat, și anume șofranul. Este un ingredient magic. Doar câteva fire vor face diferența într-un preparat, vom păstra câteva și pentru decor, nu trebuie să folosim foarte mult.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de risotto, adăugând și șofran, gustul preparatului este cu totul și cu totul deosebit, șofranul fiind considerat și ingredientul magic al acestei rețete. Două alte ingrediente care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din prepararea unui risotto sunt parmezanul și untul. Se spune că un risotto nu este autentic, dacă nu le deține pe ambele!

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

risotto ca la restaurant
Risotto[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete

Risotto este aproape gata, este puțin aldente, moment în care amestecăm unt și parmezan. În momentul ăsta îl luăm de pe foc. Am închis focul și pasul acesta se face fără foc. Pur și simplu amestecăm să se topească și parmezanul și untul. Asta îl face foarte cremos. Miroase chiar foarte bine!

Risotto este gata și avem nevoie de o farfurie! Și tradițional, se bate pe fundul farfuriei, pentru a se așeza singur. Simplu dar foarte prețios. O să adăugăm și câteva firicele de șofran. Este un preparat spectacular. Autentic italian. Exact așa se poate mânca și în marile restaurante din Italia, puțin piper proaspăt r â șnit pe deasupra. Risotto este gata. Poftă bună!”

Risotto este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Citeste si: Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini

 


Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Tartă cu căpșuni și mascarpone. Un desert perfect pentru răsfățul papilelor tale

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies