Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România a modificat legea pensilor. În ultima perioadă, inflația a afectat majoritatea românilor, de aceea este nevoie de o majorare a pensiilor minime.
Pensiile speciale, militare, sau cele ale polițiștilor, vor suferi, de asemenea, schimbări.
Cât va fi pensia minimă, de la începutul anului viitor
Citeste si: Calendar ortodox 4 august 2022. Ce sărbătoare este joi?
Pensionarii din țara noastră sunt și mai afectați de criza prețurilor, deoarece trebuie să se descurce cu foarte puțini bani, în fiecare lună.
„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma "votului" în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată", a declarat Adrian Câciu.
Mai mult, Câciu a menționat că pensile mai mici de 2000 de lei, nu vor fi impozitate.
De asemenea, anul acesta, pensionarii au beneficiat de o creștere a punctului de pensie, cu 10%, de la 1.442 lei la 1.586 lei, iar pensia minimă a crescut cu 25%.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce se întâmplă cu legea pensiilor militare
Citeste si: Costurile parcărilor din București se modifică începând cu 15 august. Cât va fi amenda dacă nu sunt plătite
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a discutat despre angajamentul său de a modifica statutul actual al celor care activează în domeniul Apărării. Acesta a mărturisit că meseria de militar implică multe sacrificii, neputând fi echivalată cu cea de muncitor necalificat.
Recent, Ministrul de Interne a subliniat faptul că jumătate dintre cei care au lucrat în Ministerul Afacerilor Interne, au pensii de sub 4000 de lei.
„Pe de altă parte, când vorbim de MAI, ieri aveam 100.222 de pensionari și am arătat că aproape jumătate dintre aceștia au pensie sub 4.000 de lei iar peste 13.000 de pensionari au pensie sub 2.000 de lei. Eu nu cred că putem vorbi despre pensii speciale pensii sub 2.000 de lei”, a declarat Lucian Bode.
Cum se modifică legea pensiilor speciale
Citeste si: Ce se întâmplă dacă torni sare în toaleta din baie. Trucul este de-a dreptul uimitor
Conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice, aproape jumătate dintre beneficiarii pensiilor speciale sunt magistrați. Cea mai mare pensie de acest tip, se înregistrează în cazul beneficiarilor Legii 303/2004, privind statutul procurorilor şi judecătorilor.
Autoritățile au pus în discuție o majorare a impozitelor pentru pensile speciale."Pensiile speciale vor fi taxate cu un impozit foarte mare pentru că nu este normal ca acestea să fie mai mari decât veniturile obținute în timpul activității", a precizat liderul PSD, Marcel Ciolacu.