Cine este Ilie Năstase. „Sunt încă foarte puternic”

cine este ilie nastase
Ilie Nastase, fostul mare tenismen

Ilie Năstase este unul dintre cei mai de succes foști tenismeni de la noi din țară. Însă știați că acesta deține peste 80 de titluri câștigate?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact fostul tenismen  Ilie Năstase, dar și cum a ajuns acesta să se bucure de succesul pe care l-a avut în cariera sa, în toți acești ani, dar și după ce și-a anunțat retragerea. În plus, descoperiți și care sunt premiile câștigate de acesta în cariera sa sportivă, dar și care este motivul pentru care nu se gândește încă la o persoană care să intre în posesia averii sale.

 

Cine este Ilie Năstase

Ilie Năstase  s-a născut pe data de 19 iulie, în București. Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 76 de ani. Acesta este un cunoscut profesionist de tenis de câmp, care în prezent, s-a retras din activitatea sa sportivă.

Ilie Năstase  a fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970.

Acesta a fost chiar numărul unu mondial, atât în anul 1972, cât și în anul 1973. De-a lungul timpului, fostul tenismen a câștigat cu până la 83 de titluri, dintre care 58 au fost înregistrate de Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP). Printre acestea se numără și US Open, câștigat în anul 1972, dar și Roland Garros din anul 1973.

ilie nastase photo
Ilie Nastase, fostul mare tenismen[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine este Dan Negru. „Eram la Mamaia cu ai mei și am văzut un actor celebru căruia am vrut să-i cer un autograf. M-a refuzat cu oarecare aroganță”

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Premiile câștigate de Ilie Năstase 

Se pare că parcursul lui Ilie Năstase în carieră a fost unul mai mult decât glorios. Acesta a câștigat la dublu turneele de la Wimbledon, din anul 1973, Roland Garros din 1970, dar și US Open din 1975.

În plus, Ilie Năstase a câștigat chiar de patru ori (1971, 1972, 1973 și 1975) Turneul Campionilor. În momentul în care făcea parte din echipa de Cupa Davis a României, acesta a reușit să câștige pentru echipă, un număr de 146 de meciuri de simplu și dublu, câștigând din acestea 109.

Ilie Năstase, alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori (1969, 1971 și 1972).

Pe lângă acest aspect, fostul tenismen s-a aflat pe locul al doilea, în competiția la simplu de la Wimbledon, perioadă în care a jucat finala împotriva lui Stan Smith, respectiv a lui Björn Borg.

Pe lângă talentul și pasiunea sa pentru tenis, Ilie Năstase  a scris și câteva romane în limba franceză, în anii 1980, pentru ca mai apoi să intre în politică, iar ulterior să candideze la postul de primar al Bucureștiului.

Acesta a fost și căpitan nejucător al echipei României de Cupa Davis.

În anul 2005, Ilie Năstase  a fost plasat pe locul cu numărul 28, pe lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani” și a fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv român al anului”. Cu toate acestea, în 2008, Ilie Năstase a decis să demisioneze din funcția de președinte al Federației, declarându-se „învins de justiția și de presa din România”.

Acest aspect având loc după aproape 11 ani, în care s-a aflat la șefia Federației Române de Tenis, iar pe data de 1 decembrie 2008, acesta a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării, prin intermediul unui decret prezidențial.

ilie nastase tennis player
Ilie Nastase, fostul mare tenismen[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine este Roxana Nemeș. „Suntem patru fete cu mama. Suntem trei surori"

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

 

Ilie Năstase a vorbit despre averea sa

Ilie Năstase a strâns de-a lungul timpului, o avere cu adevărat impresionantă, iar majoritatea persoanelor s-au întrebat la un moment dat, ce va face fostul tenismen cu aceasta. Deși curiozitatea plutește în aer, Ilie Năstase a mărturisit că nu se gândește să își facă un testament, cel puțin pentru moment, aflându-se într-o perioadă a vieții sale în care se simte mai bine ca oricând.

„Sunt încă foarte puternic. Am o super energie, vă spun eu că mai trăiesc mult și bine.

Eu mă gândesc în ce vacanțe mai merg, nu mi-am făcut niciodată probleme de testament și moșteniri!”, a declarat Ilie Năstase.

ilie nastase wikipedia romania
Ilie Nastase, fostul mare tenismen[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine este Ioana Popescu. „Toată copilăria mea am avut tot felul de traume. Copiii râdeau că nu am tată"



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cine este Roxana Nemeș. „Suntem patru fete cu mama. Suntem trei surori"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Cine este Ioana Popescu. „Toată copilăria mea am avut tot felul de traume. Copiii râdeau că nu am tată"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies