10 lucruri pe care nu le știai despre limba engleză

10 lucruri pe care nu le știai despre limba engleză
10 lucruri pe care nu le știai despre limba engleză

Engleza este a doua cea mai vorbită limbă din lume, după mandarină, iar în prezent se estimează că în jur de 850 de milioane de oameni din întreaga lume o vorbesc ca prima sau a doua limbă.

Istoria acestei limbi este lungă și interesantă și poți afla mai multe despre ea de pe blogul Follow Me, dar, în același timp, chiar și astăzi există lucruri mai puțin știute despre limba engleză, curiozități fascinante și chiar amuzante.

 

Iată 10 lucruri pe care nu le știai despre limba engleză:

 

 

1. Litera „a” lipsește din toate cifrele și numerele cuprinse între 0 și 999. Abia când ajungem la 1.000 (one thousand) întâlnim, în sfârșit, și prima literă din alfabet.

 

2. 4 (four) este singura cifră care are același număr de litere.

 

3. „Town” (oraș) este cel mai vechi cuvânt din limba engleză.

 

4. Cel mai lung cuvânt din limba engleză este denumirea unei afecțiuni a plămânilor, „pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis”, și are 45 de litere. Traducerea în limba română este „pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză”, un cuvânt cu 44 de litere. Cu „doar” 36 de litere, „hippopotomonstrosesquippedaliophobia” este al doilea cel mai lung cuvânt din engleză și înseamnă frica de cuvinte lungi :) Pe Iris Reading vei descoperi lista cu 10 cele mai lungi cuvinte din limba engleză.

 

5 Cel mai lung cuvânt în limba engleză în care nicio literă din alfabet nu se repetă este „uncopyrightable”.

 

6. „Goodbye” (la revedere) provine din engleza veche și derivă din expresia „God be with you” (Dumnezeu fie cu tine).

 

7. „Long time no see” (e mult de când nu ne-am văzut) este o expresie tradusă cuvânt cu cuvânt din limba chineză și este incorectă din punct de vedere gramatical.

 

8. LOL (acronim pentru „laugh out loud”, râd în hohote, în limba română) a fost introdus în dicționarul Oxford al limbii engleze în 2011.

 

9. Limba engleză conține cele mai multe contronime, adică cuvinte care pot avea sensuri contradictorii în funcție de context.

 

10. Multe cuvinte și-au schimbat sensul în decursul timpului, cum ar fi „nice” (care acum înseamnă frumos, drăguț), ce avea sensul de „silly” (prostesc, stupid).

 

Foto: Pexels



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies