De ce nu trebuie depozitați castraveții în frigider. Care este greșeala pe care o fac multe persoane

unde se tin castravetii
Unde se țin castraveții

Majoritatea oamenilor țin legumele la rece, în special castraveții. Pe perioada verii, roșiile și castraveții sunt nelipsite din bucătăria românilor. Se pare că este greșit să ținem castraveții în frigider.

Pentru a fi proaspeți mai mult timp, aceștia nu trebuie ținuți la temperaturi atât de mici.

Castraveții ținuți în frigider, o greșeală comună

unde se tin legumele
Unde putem depozita castraveții[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete

Din dorința de a avea fructe și legume proaspete pentru cât mai mult timp, majoritatea oamenilor le depozitează în frigider.

Cu toate acestea, nu este recomandat să procedăm astfel, pentru toate aceste produse. Spre exemplu, specialiștii susțin că nu este bine să ținem castraveții la temperaturi atât de scăzute. Chiar dacă este recomandat ca legumele să fie păstrate într-un loc răcoros, în frigider poate să fie un mediu prea rece. Experții au ajuns la concluzia că legumele putrezesc mai repede dacă sunt ținute la o temperatură de sub 10 grade.
Castraveții pot fi lăsați chiar și pe masa din bucătărie, cu condiția de a fi acoperiți cu un prosop. Mai mult, trebuie ținuți cât mai departe de lumină, deoarece soarele îi face să se usuce mai repede, nefiind într-o stare bună de consum.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ce beneficii au castraveții

castraveti hidratare
La ce sunt utili castraveții[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Oana Moșneagu a împlinit 32 de ani. Ce mesaj i-a transmis iubitul ei, Vlad Gherman

Această legumă are multe beneficii pentru organismul nostru. Castraveții sunt un aliat bun împotriva îmbătrânirii pielii. De asemenea, aceștia întăresc oasele, pot regla diabetul, ajută creierul și memoria. Mai mult, castraveții contribuie la sănătatea inimii și au nenumărate vitamine esențiale pentru corp.

Această legumă este bogată în vitamina A, vitamina C, vitamina B, calciu, siliciu și zinc. Castraveții sunt o opțiune bună atunci când ne dorim să urmăm o dietă, dar pot fi combinați în multe rețete. Pentru cât de benefici și gustoși sunt, majoritatea gospodinelor pregătesc murături, pentru sezonul rece.

Castraveții, aliatul perfect pentru hidratarea pielii

truc castraveti
Unde trebuie păstrați castraveții[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum s-a afișat Alex Leonte, după despărțirea de Theo Rose

Castraveții nu sunt o legume utilizată doar în bucătărie, ci și în cosmetică. Numeroase femei utilizează această legumă în diverse măști faciale și tratamente. Aceste trucuri de înfrumusețare sunt foarte eficiente, deoarece hidratează pielea. Din ce în ce mai multe branduri de cosmetice, folosesc această legumă pentru a crea diverse creme, măști sau seruri pentru ten.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies