Sarea este ingredientul nelipsit din majoritatea preparatelor. Acest produs este unul dintre cele mai importante, care este prezent în toate bucătăriile. Cu toate că sarea dă gust mâncării, atunci când este într-o cantitate prea mare, poate să strice preparatul.
Cu toții ne-am confruntat cu această problemă în bucătărie, atunci când am adăugat prea multă sare în mâncare. Din fericire, există câteva trucuri utile, pentru ca ce am gătit să fie salvat.
Sarea, un ingredient indispensabil, dar nociv
Citeste si: Care sunt cele 3 zodii care vor avea mult noroc în perioada următoare
Chiar dacă orice preparat are nevoie de puțină sare, în cazul în care punem prea multă, îl putem distruge. Nu doar că o mâncare prea sărată poate afecta gustul, ci poate avea și efecte negative asupra organismului. Doctorii avertizează că riscurile la care ne expunem din cauza unui consum ridicat de sare, pot duce la apariția unor probleme de sănătate. Acestea pot produce afecțiuni cardiace sau renale. Bucătarii recomandă să adaptăm cantitatea de sare, la tipul și consistența preparatului pe care îl gătim.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ce trebuie să faceți dacă ați sărat prea mult mâncarea
Citeste si: Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă
Dacă ați adăugat prea multă sare în momentul în care găteați, există totuși câteva soluții, iar preparatul nu va fi compromis. În cazul în care mâncarea are zeamă sau sos, puteți să îl diluați cu apă. Peste mâncare, se va adăuga puțină apă rece. După ce amestecați, puteți gusta din mâncare, pentru a vedea dacă preparatul este gustos, sau mai are nevoie de modificări. Dacă la mâncarea preparată poate fi adăugat un ingredient gras, precum avocado sau smântână, este recomandat să punem în preparatul nostru aceste produse, deoarece reglează gustul sărat.
Ce produse reduc gustul sărat din mâncare
Citeste si: Când se plantează lavanda
În cazul în care ce am gătit este mult prea sărat, există câteva ingrediente pe care le putem folosi, pentru a diminua efectul sării. Ingredientele acide ne pot fi de ajutor în această situație, precum zeama de lămâie, muștarul de Dijon sau oțetul de vin alb.