Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Cum prepari această rețetă

Reteta ardei iuti
Reteta ardei iuti

Toamna se apropie cu pași mici, iar gospodinele încep să își pregătească bunătățile pentru iarnă. Dacă nu știai, secretul unor murături gustoase se bazează pe lipsa conservanților la plic, deoarece indicat este doar oțetul natural de fermentație obținut din vin, nu dialuarea acidului acetiz din sinteză, precum și sare brută, neiodată.

Vă propunem o reţetă de ardei bulgareşti în oţet. Ardei aceştia delicioşi merg de minune alături de ciorbe, varză călită sau cu sarmale.
Dacă îți dorești să prepari ardei bulgărești în oțet, care merg foarte bine cu ciorbe, varză călită sau sarmale, aici ai rețeta pentru aceștia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai delicios preparat de care cu siguranță nu te vei mai sătura.

Citeste si: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă

Care sunt ingredientele de care ai nevoie

Ingrediente: 1,5 kg ardei bulgăreşti
– 1 litru oţet de vin alb
– 2,100 Litri apă
– 2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă
– câteva crenguţe de cimbru
– caţivia căţei de usturoi
– boabe de piper
– 2 linguri rase de zahăr
– 4-5 frunze de dafin
– boabe

de muştar

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mod de preparare 

Se spală bine ardei şi de aşază în borcan. Se curaţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei.
Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apa.

Se adaugă sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când începe să fiarbă, se dă jos de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Când e la temperatura optimă, se toarnă peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat.
Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară.
Tot la această reţetă se pot folosi ingredientele de mai sus fără să se fiarbă.
Se amestecă apă cu oţetul, sarea, zahărul şi celelalte condimente până se topesc sarea şi zahărul şi se toarnă peste ardei.

Cu siguranță această rețetă o să vă dea pe spate și o să vă placă foarte mult, deoarece sunt de-a dreptul gustoși și cu siguranță veți alege să îi faceți în fiecare an. 

Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Citeste si: Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Revoluționează gustul cartofilor prăjiți. Descoperă ingredientul minune care adaugă o aromă și textură irezistibile - cartofii prăjiți nu vor mai fi la fel!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies