Elevii nu vor mai primi note la trei materii. Ce a anunțat Ministrul Educației

ministerul educatiei stiri
Ce a hotărât Ministrul Educației

Începutul anului școlar vine cu anumite schimbări în ceea ce privește notarea elevilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat noi modificări pentru anul școlar 2022-2023. Se pare că elevii nu vor mai primi note la câteva materii.

La trei dintre materii, aceștia vor primi calificative, în loc de note de la 1 la 10.

Ce materii vor fi evaluate prin calificative

noi legi in educatie
Apar noi legi în Educație[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: ,,E nevoie ca la nivelul fiecărui inspectorat să luați legătura cu fiecare școală!”. Ce sumă de bani vor primi elevii de la stat

Cu doar câteva săptămâni înaintea începerii școlii, Sorin Cîmpeanu vine cu un noi modificări.

Sistemul de evaluare al materiilor vocaționale, Educație Plastică, Educație Muzicală și Educație Fizică, va suferi o schimbare. Noatrea se va face prin intermediul calificativelor. Elevii vor fi notați la aceste materii prin calificativele Foarte Bine, Bine, Suficient și Insuficient. Cu toate acestea, numărul orelor de la aceste discipline, nu va fi modificat.

Ministerul Educației, noi schimbări pentru elevi și profesori

anunturi ministerul educatiei
Ce anunț a făcut Ministerul Educației[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel. Ce a declarat fiul actorului

Sorin Cîmpeanu a declarat că prin această schimbare, elevii sunt încurajați să participe mai des la aceste ore, deoarece nu vor mai simți presiunea notării. Mai mult, Ministrul a afirmat că în urma unei analize, majoritatea elevilor din România au nota 10 la aceste materii, fără să reflecte neapărat realitatea.

„Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00. Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00! Am participat la o dezbatere constructiva cu reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar si profesori de educație fizica, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România).

Studiul a fost realizat la nivel național, pe o eșantionare reprezentativă (220 școli din toate județele; 64.281 de elevi/min 4 școli/județ, cu o distribuție echilibrată între mediile de rezidență: urban- rural). Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli). Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00,
9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00. Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient.”
, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ce a rămas neschimbat pentru cele trei materii

la ce materii nu se mai primesc note
Elevii nu vor mai primi note la trei materii[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Citeste si: Ce este o certificare ISO si cum se atesta calitatea produselor si serviciilor?

Proiectul noii legi prevede ca elevii care studiază la profile vocaționale sau sportive, să fie notați, în continuare, de la 1 la 10. De asemenea, pentru toți elevii, indiferent de profilul pe care îl urmează, numărul de ore de la aceste materii, va fi neschimbat.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

“Nu-mi cade fața și nu am pungi la ochi, nici cearcăne.” Oana Roman a dezvăluit secretul tenului perfect!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Sfaturi importante atunci când alegem produse de igienă și îngrijire pentru copii

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies