Piureul de cartofi este una dintre garniturile preferate ale românilor, având multe avantaje, Pe lângă faptul că dacă îl combinăm cu carne sau pește, vom avea o masă foarte bună, piureul este ușor de gătit.
Cu toate că acest preparat este gătit de majoritatea gospodinelor, nu toată lumea știe să facă un piure de cartofi cremos.
Trucul pentru un piure de cartofi perfect
Citeste si: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Acest preparat are o mulțime de avantaje. Piureul de cartofi are un gust excelent, se gătește rapid și fără prea multe ingrediente, fiind și foarte puțin costisitor. Chiar dacă urmăm o rețetă pas cu pas, la final putem constata că preparatul nostru nu a ieșit așa cum ne dormeam. Și în cazul mâncărurilor puțin complicate, cum este piureul, există câteva reguli de urmat. Piureul gătit la restaurant, de către bucătari pricepuți, este foarte cremos.
De ce ingredient are nevoie un piure de cartofi cremos
Citeste si: Cât timp fierbe năutul. Care este secretul pentru acestă leguminoasă?
Un piure gătit corect nu trebuie să aibă cocoloașe. Pentru a evita această situație, putem folosi un zdrobitor sau un mixer pentru amestecare. În compoziție se vor folosi unt și lapte. Însă, este foarte important sortimentul acestor produse, deoarece trebuie să fie cât mai grase. Pentru un piure gustos, puteți folosi lapte cu 3,5% grăsime și unt cu minim 80% grăsime. Laptele fierbinte se adaugă peste cartofi și se amestecă.
Citeste si: „Nu există ceva mai crunt” Fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil are probleme de sănătate